
Шарлотка з яблуками - найпростіший і найсмачніший яблучний пиріг, який буквально тане в роті, а готується ця смакота дуже швидко. Неймовірний аромат наповнює всю кухню, і стає так складно дочекатися, коли вже можна буде насолодитися шарлоткою з чашкою чаю, передають Патріоти України.
Це той рецепт, якому ще багато років тому навчила мене мама. Чудовий варіант випічки з яблуками на кожен день, інгредієнти завжди є під рукою.
Інгредієнти
Приготування
1. Нарізати яблука шматочками або кубиками. Яблука краще брати кислих сортів.
2. Збити яйця з цукром і 1 щіпкою солі у світлу густу масу. Щоб переконатися, що масу вже добре збили, проведіть лінію віночком, якщо вона залишається видимої протягом 1-2 секунд, а потім розтікається, то яйця з цукром вже добре збиті. Якщо ж вона відразу розтікається, то потрібно збивати ще.
3. Просіяти борошно в яєчно-цукрову суміш і обережно перемішати лопаткою рухами знизу вгору. З бісквітним тестом потрібно працювати обережно, щоб зберегти по максимуму його легкість.
4. Форму вистелити пергаментом або змастити вершковим маслом, присипати борошном. Вилити ½ частини тіста, викласти половину яблук нарізаних часточками, зверху залити тістом і викласти залишилися яблука. Якщо нарізати яблука кубиками, то можна їх додати в тісто, обережно перемішати та потім викласти всю масу в форму для випікання.
5. Випікати протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Подробиці приготування дивіться в короткому відео рецепті.
Смачного!
Американські дослідники, які раніше визначили продукти, вживання яких може запобігти ранньому розвитку деменції - синдрому, що впливає на роботу мозку, визначили й набір продуктів, який може мати протилежну дію, передають Патріоти України. Якщо продукт...
Різноманітні чаї спроможні не лише втамувати спрагу, а й впливати на здоров'я та стан людей, знімаючи стрес, втому чи головний біль. Втім, варто знати, що не всі чаї однаково корисні, передають Патріоти України. Власне, йдеться не стільки про види чаїв...