Найпростіший і смачний рецепт шарлотки з яблуками - пиріг тане в роті, а готується дуже швидко

Шарлотка з яблуками - найпростіший і найсмачніший яблучний пиріг, який буквально тане в роті, а готується ця смакота дуже швидко. Неймовірний аромат наповнює всю кухню, і стає так складно дочекатися, коли вже можна буде насолодитися шарлоткою з чашкою чаю, передають Патріоти України.

Це той рецепт, якому ще багато років тому навчила мене мама. Чудовий варіант випічки з яблуками на кожен день, інгредієнти завжди є під рукою.

Інгредієнти

  • Діаметр форми 22 см.
  • Яблука (бажано кислі) — 500-600 грамів
  • Цукор — 160 грамів
  • Борошно — 160 грамів
  • Яйця — 4 великі (5 маленьких)
  • Сіль — 1 щіпка

Приготування

1. Нарізати яблука шматочками або кубиками. Яблука краще брати кислих сортів.

2. Збити яйця з цукром і 1 щіпкою солі у світлу густу масу. Щоб переконатися, що масу вже добре збили, проведіть лінію віночком, якщо вона залишається видимої протягом 1-2 секунд, а потім розтікається, то яйця з цукром вже добре збиті. Якщо ж вона відразу розтікається, то потрібно збивати ще.

3. Просіяти борошно в яєчно-цукрову суміш і обережно перемішати лопаткою рухами знизу вгору. З бісквітним тестом потрібно працювати обережно, щоб зберегти по максимуму його легкість.

4. Форму вистелити пергаментом або змастити вершковим маслом, присипати борошном. Вилити ½ частини тіста, викласти половину яблук нарізаних часточками, зверху залити тістом і викласти залишилися яблука. Якщо нарізати яблука кубиками, то можна їх додати в тісто, обережно перемішати та потім викласти всю масу в форму для випікання.

5. Випікати протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Подробиці приготування дивіться в короткому відео рецепті.

Смачного!

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...