Шарлотка з яблуками - найпростіший і найсмачніший яблучний пиріг, який буквально тане в роті, а готується ця смакота дуже швидко. Неймовірний аромат наповнює всю кухню, і стає так складно дочекатися, коли вже можна буде насолодитися шарлоткою з чашкою чаю, передають Патріоти України.
Це той рецепт, якому ще багато років тому навчила мене мама. Чудовий варіант випічки з яблуками на кожен день, інгредієнти завжди є під рукою.
Інгредієнти
Приготування
1. Нарізати яблука шматочками або кубиками. Яблука краще брати кислих сортів.
2. Збити яйця з цукром і 1 щіпкою солі у світлу густу масу. Щоб переконатися, що масу вже добре збили, проведіть лінію віночком, якщо вона залишається видимої протягом 1-2 секунд, а потім розтікається, то яйця з цукром вже добре збиті. Якщо ж вона відразу розтікається, то потрібно збивати ще.
3. Просіяти борошно в яєчно-цукрову суміш і обережно перемішати лопаткою рухами знизу вгору. З бісквітним тестом потрібно працювати обережно, щоб зберегти по максимуму його легкість.
4. Форму вистелити пергаментом або змастити вершковим маслом, присипати борошном. Вилити ½ частини тіста, викласти половину яблук нарізаних часточками, зверху залити тістом і викласти залишилися яблука. Якщо нарізати яблука кубиками, то можна їх додати в тісто, обережно перемішати та потім викласти всю масу в форму для випікання.
5. Випікати протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Подробиці приготування дивіться в короткому відео рецепті.
Смачного!
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...