Найпростіший рецепт: Маринована скумбрія за 12 годин

Скумбрія дуже смачна риба. В ній достатньо жирності, тому вона добре виходить при будь-якому типі приготування: запікання, копчення, тушкування. Сьогодні до вашої уваги пропонуємо рецепт, з яким ви за 12 годин зможете насолоджуватися маринованою скумбрією, передають Патріоти України.

Подробиці

Рибу потрібно почистити. Зверніть увагу на чорну плівку, коли дістанете нутрощі. Її треба вичистити, щоб скумбрія не гірчила. Наріжте рибу порційними шматками.

Почищену рибу пересипте сіллю та цукром. Пропорція — по 1 ст.л. Якщо у вас є спеції для риби, вони будуть доречними. При їх відсутності можна покласти лаврове листя, чорний перець горошком, кілька духмяних горошин.

Рибі потрібна цибуля. Наріжте її кільцями та перекладіть нею скумбрію. Петрушка зелена також повинна бути в місткості з рибою.

Олію та лимонний сік змішайте та полийте рибу. Відправте в холодильник. Через 5 годин перегорніть кілька разів банку, щоб олія з лимонним соком ще раз розподілилися по рибі та вона добре промаринувалася. За 12 годин риба буде готова. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...