Найсмачніша версія: Рецепт пташиного молока зі згущенкою

Холодна пора року – не привід для смутку, особливо, якщо у вас вдома часто збираються гості за душевними розмовами з чаєм та запашною випічкою. Приготуйте цього разу торт Пташине молоко, який сподобається і дорослим, і дітям. Патріоти України підібрали найсмачніший рецепт.

Інгредієнти для тіста: борошно (1 склянка), жовтки (7 шт.), цукор (0,5 склянки), вершкове масло (100 г), ванільний цукор (1 ч. л.), розпушувач (1 ч. л.).

Інгредієнти для суфле: білки (7 шт.), желатин (20 г), цукор (1 склянка), вершкове масло (170 г), згущене молоко (250 г), лимонна кислота (0,25 ч. л.).

Інгредієнти для глазурі: гіркий шоколад (150 г), цукор (30 г), вершки (180 г), вершкове масло (30 г).

Також знадобиться форма для випікання діаметром приблизно 26 см.

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося.

Спочатку необхідно відокремити білки від жовтків. Для цього обережно розбиваємо перше яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стискаємо стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім підносимо шийку до жовтка і плавно розтискаємо стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці. Робимо те саме з 6 іншими яйцями. Білки ставимо охолоджуватись у холодильник.

У миску з жовтками додаємо 125 г цукру, ванільний цукор і починаємо збивати міксером до того часу, поки маса не побіліє. Поступово додаємо розм'якшене вершкове масло.

Борошно просіюємо з розпушувачем через сито, а потім додаємо у збиті з маслом жовтки, замішуємо тісто в комбайні або вручну.

Духовку наперед розігріваємо до 200°С.

Дно форми для випічки вистилаємо пергаментним папером, а борти змащуємо вершковим маслом. Виливаємо в неї тісто і розрівнюємо силіконовою лопаткою. Випікаємо у духовці близько 15-20 хвилин.

У невелику ємність висипаємо желатин і заливаємо його 0,5 склянки кип'яченої води, попередньо охолодженої до кімнатної температури. Залишаємо для набухання.

Готовий корж виймаємо з духовки та залишаємо остигати. Потім розрізаємо на дві частини, викидаємо пергамент.

Для приготування суфле необхідно зробити масляний крем. Для цього беремо розм'якшене вершкове масло і збиваємо його на високих оборотах - поки воно не побіліє, поступово додаючи в нього згущене молоко. Потім відкладаємо 2 ст. л. крем для прикрашання.

Набряклий желатин переливаємо в невеликий сотейник і додаємо до нього цукор (125 г). Ставимо на плиту та доводимо до температури 60°С. Вимикаємо вогонь і чекаємо, поки він охолоне.

Потім беремо охолоджені білки і збиваємо їх у кухонному комбайні на високих оборотах, поступово додаючи лимонну кислоту, цукор (125 г) та трохи ванільного цукру. Після того, як білки перетворяться на пишну піну, тонкою цівкою вливаємо желатин із цукром. Знижуємо оберти і поступово додаємо масляний крем.

Збирати торт можна у формі для випікання. Ставимо на дно перший корж і виливаємо половину суфле на нього. Потім зверху – другий корж та ще одну частину суфле. Розрівнюємо силіконовою лопаткою та ставимо в холодильник приблизно на 2 години.

Готуємо шоколадну глазур: у невеликий сотейник виливаємо вершки і розігріваємо їх разом із цукром доти, доки він повністю не розчиниться. Потім виливаємо отриману масу в миску з шоколадом і розмішуємо, поки шоколад не розтане повністю. Згодом додаємо вершкове масло і продовжуємо розмішувати, щоб маса стала гладкою та однорідною. Даємо шоколадній глазурі трохи охолонути.

Виймаємо торт із форми і перекладаємо на велику тарілку, потім поливаємо шоколадною глазур'ю та відправляємо в холодильник, щоб вона застигла. Декоруємо на ваш смак масляним кремом, який ми заздалегідь відклали. Подаємо до столу, нарізаючи на порційні шматочки.

Джерело: Апостроф

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...