Найсмачніша запіканка: Клопотенко поділився рецептом жульєну із курки з грибами та сиром

"Насправді жульєн – це не страва, а спосіб нарізки овочів тонкою соломкою, який вигадали французи. У сучасній французькій кулінарії жульєном можуть називати салати або супи з овочами, нарізаними таким способом. У нас жульєном називається порційна запіканка з грибів під сиром. Можливо, спочатку і в цьому рецепті овочі нарізали тонкою соломкою, але тепер це, мабуть, забулося, і для приготування жульєну нарізка не має особливого значення", - пише кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Але сама собою грибна запіканка з вершками і сирною скоринкою – чудова ідея. Саме тому я пропоную приготувати вам жульєн з куркою і грибами. І не в маленьких кокотницях, а у великій формі. Щоб усім вистачило

Інгредієнти:

за смаком сіль та перець

Приготування

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Два зубчика часнику почистить та дрібно поріжте. Одну цибулину почистіть і поріжте середнім кубиком. Замість звичайної ріпчастої цибулі можете використовувати білу - вона менш їдка.

2. Гриби (400 г) помийте і поріжте на шматочки середнього розміру. Для приготування цієї страви ви можете використовувати печериці або гливи, а можете зробити грибний мікс.

3. Куряче філе (250 г) зачистіть від жиру і поріжте тонкими смужками. Я рекомендую брати філе зі стегон. Якщо не знайдете такого в супермаркеті, купіть стегна і зріжте філе самостійно, попередньо видаливши шкіру.

4. Розігрійте пательню із сумішшю вершкового масла (20 г) і 1 ст. л. оливкової олії. Я рекомендую робити саме так, повірте, буде смачніше.

5. Викладіть до пательні порізані часник та цибулю і обсмажте 2-3 хвилини до прозорості.

6. Додайте до цибулі порізані гриби і тушкуйте ще 3-4 хвилини.

7. Додайте до пательні шматки курки, посоліть за смаком і обсмажуйте ще протягом 4-5 хвилин.

8. Сир брі (100 г) поріжте невеликими шматочками. У цьому рецепті він виступає у якості соусу для грибів і курки.

9. Додайте до пательні шматочки сиру брі та 1-2 дрібки мускатного горіха. Тушкуйте приблизно хвилину, поки сир не розплавиться. Потім додайте 50-100 мл вершків, регулюйте їх кількість в залежності від консистенції. Потрібно, щоб маса не була дуже рідкою, але і не стала сухою.

10. Перекладіть суміш у форму для запікання необхідного розміру. Я готував жульєн в одній формі розміром 18×13 см, але за бажанням ви можете запікати його в невеликих порційних формах.

11. Поперчіть за смаком і притрусіть жульєн сиром, натертим на крупну тертку (100 г), поставте у духовку на 15-20 хвилин, поки сир не розтане і не візьметься золотавою скоринкою.

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...