Найсмачніші пиріжки-п'ятихвилинки з хрусткою начинкою - готувати дуже просто і швидко

Хочете побалувати близьких смачними пиріжками з ідеальною начинкою? Ми підготували простий рецепт для вас, який багато часу не займе, а рідні будуть в захваті, зазначають Патріоти України.

Начинку для таких пиріжків можна вибрати будь-яку. Картоплю, м'ясо, вишню, полуницю або навіть банан. Головне, трохи вашої фантазії та часу. А ще, за таким рецептом можна приготувати сосиски в тісті.

Пиріжки за 5 хвилин - рецепт

Вам потрібно:

  • Борошно вищого сорту - 4 склянки
  • Сухі дріжджі - 1 пакетик
  • Молоко - 450 мл
  • Вода - 100 мл
  • Цукор, сіль - по 1 чайній ложці
  • Масло

Молоко має бути тепле або кімнатної температури.

Змішати тепле молоко з водою та додати дріжджі.

Далі додаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Борошно добре просіяти, додати до молока.

Далі дві столові ложки олії та сіль.

Замістити тісто 10 хвилин.

Тісто на пиріжки не повинно приставати до рук.

Тісто добре вимістити, згорнути в кульку та відправити в холодильник на 1,5-2 години.

Розділити тісто на 4 частини, присипати трохи борошном та розкачати.

Порізати на квадратики, покласти начинку та защепить трикутником.

Розігріти духовку до 180 градусів.

Застелити форму для випікання пергаментом, розкласти пиріжки та змастити яйцем.

За бажанням можна посипати кунжутом.

Випікати пиріжки 35 хвилин.

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...