Найсмачніші пиріжки-п'ятихвилинки з хрусткою начинкою - готувати дуже просто і швидко

Хочете побалувати близьких смачними пиріжками з ідеальною начинкою? Ми підготували простий рецепт для вас, який багато часу не займе, а рідні будуть в захваті, зазначають Патріоти України.

Начинку для таких пиріжків можна вибрати будь-яку. Картоплю, м'ясо, вишню, полуницю або навіть банан. Головне, трохи вашої фантазії та часу. А ще, за таким рецептом можна приготувати сосиски в тісті.

Пиріжки за 5 хвилин - рецепт

Вам потрібно:

  • Борошно вищого сорту - 4 склянки
  • Сухі дріжджі - 1 пакетик
  • Молоко - 450 мл
  • Вода - 100 мл
  • Цукор, сіль - по 1 чайній ложці
  • Масло

Молоко має бути тепле або кімнатної температури.

Змішати тепле молоко з водою та додати дріжджі.

Далі додаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Борошно добре просіяти, додати до молока.

Далі дві столові ложки олії та сіль.

Замістити тісто 10 хвилин.

Тісто на пиріжки не повинно приставати до рук.

Тісто добре вимістити, згорнути в кульку та відправити в холодильник на 1,5-2 години.

Розділити тісто на 4 частини, присипати трохи борошном та розкачати.

Порізати на квадратики, покласти начинку та защепить трикутником.

Розігріти духовку до 180 градусів.

Застелити форму для випікання пергаментом, розкласти пиріжки та змастити яйцем.

За бажанням можна посипати кунжутом.

Випікати пиріжки 35 хвилин.

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...