Найсмачніші сирні коржі на швидку руку - готувати всього 10 хвилин

Ви часто готуєте для близьких смачну випічку, цей рецепт вам допоможе. Сирні коржі виходять неймовірно хрусткими, передають Патріоти України.

Рекомендуємо готувати тісто на кефірі або жирному молоці, тоді сирні коржі будуть смачніше. А сирну начинку можна вибрати будь-яку. Моцарелла, сулугуні, пармезан, голландський сир або м'яка фета.

Сирні коржі - рецепт

Вам потрібно:

  • Кефір не холодний - 250 мл
  • Борошно - 1 стакан
  • Сир - 300 грам
  • Сода
  • Сіль, цукор - по 1 чайній ложці

Кефір повинен бути кімнатної температури. Вилити у велику тарілку, додати на кінчику ножа содутаі перемішати.

Додати до кефіру сіль та цукор.

Реклама

Натерти на дрібній тертці сир. Можна навіть змішати різних видів, та додати до кефіру.

Просіяти борошно та починати замішувати тісто.

Тісто має не прилипати до рук і бути еластичним.

Розділити на 4 частини та розкачати в об'ємне коло.

У сковороді, бажано чавунної, трохи розігріти масла та покласти сирний коржик. Вона повинна бути приблизно 2,2 мм.

Сирний корж смажимо з двох сторін під кришкою приблизно 10 хвилин.

За бажанням можна додати зелень або різні спеції.

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...