"Бургер зі рваною свининою замовляли? Розповім, як здивувати близьких смачним американським шедевром. Він вважається стравою барбекю, оскільки замариновану свинину мліють у спеціальних коптильнях зі справжніми дровами. Потім рвуть, заправляють соусом і подають в булках. Я ж дам рецепт для приготування вдома", - написав відомий кулінар Володимир Ярославський на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжив:
"Інгредієнти:
свиняча лопатка – 900 г,
цукор – 1,5 ст.л.,
сіль – 9 г,
креольська суміш спецій – 1 ст.л.,
спеції для барбекю – 1 ст. л.,
перець – за смаком,
пиво чи сидр – 200 г,
олія – 30 г,
кетчуп – 100 г,
зернова гірчиця – 25 г,
соус ворчестер – за бажанням,
сіль – за смаком.
Приготування:
Ріжемо свинину великими шматками. Якщо є зайвий жир, зачищаємо та висмажуємо. Потім на цьому жирі готуватимемо м'ясо. В мисці змішуємо м'ясо, цукор, спеції і сіль. Залишаємо на кілька годин, а ще краще ніч. У сотейник наливаємо жир, розігріваємо, додаємо м'ясо і обсмажуємо шматочки зі всіх сторін. Стежте, щоб не пригоріло. Традиційно в Америці м'ясо заливають світлим пивом. Та я взяв яблучний сидр — аромат вийшов неймовірний.
Накриваємо кришкою і ставимо на маленький вогонь тушкуватися 2-2,5 год. Потрібно, щоб шматочки були м'які і розпадалися на волокна. Але не ставте на великий вогонь, щоб волокна не розірвалися кипінням. При необхідності можна підлити трохи води в процесі, якщо сидр або пиво випарується. Коли м'ясо готове, відкриваємо кришку, щоб випарувалась зайва волога — соусу повинен трохи охолонути. Потім викладаємо його в миску або можна прямо в каструлі розім'яти ложкою.
Додаємо на булку соуси. Соковиту, ще гарячу масу викладаємо на підрум'янену булку. Я використовую ще мариновані огірки і червону мариновану цибулю".
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...