Найсмачніший бургер із тушкованою "рваною" свининою: Відомий кулінар поділився простим рецептом шедевра

"Бургер зі рваною свининою замовляли? Розповім, як здивувати близьких смачним американським шедевром. Він вважається стравою барбекю, оскільки замариновану свинину мліють у спеціальних коптильнях зі справжніми дровами. Потім рвуть, заправляють соусом і подають в булках. Я ж дам рецепт для приготування вдома", - написав відомий кулінар Володимир Ярославський на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжив:

"Інгредієнти:

свиняча лопатка – 900 г,

цукор – 1,5 ст.л.,

сіль – 9 г,

креольська суміш спецій – 1 ст.л.,

спеції для барбекю – 1 ст. л.,

перець – за смаком,

пиво чи сидр – 200 г,

олія – 30 г,

кетчуп – 100 г,

зернова гірчиця – 25 г,

соус ворчестер – за бажанням,

сіль – за смаком.

Приготування:

Ріжемо свинину великими шматками. Якщо є зайвий жир, зачищаємо та висмажуємо. Потім на цьому жирі готуватимемо м'ясо. В мисці змішуємо м'ясо, цукор, спеції і сіль. Залишаємо на кілька годин, а ще краще ніч. У сотейник наливаємо жир, розігріваємо, додаємо м'ясо і обсмажуємо шматочки зі всіх сторін. Стежте, щоб не пригоріло. Традиційно в Америці м'ясо заливають світлим пивом. Та я взяв яблучний сидр — аромат вийшов неймовірний.

Накриваємо кришкою і ставимо на маленький вогонь тушкуватися 2-2,5 год. Потрібно, щоб шматочки були м'які і розпадалися на волокна. Але не ставте на великий вогонь, щоб волокна не розірвалися кипінням. При необхідності можна підлити трохи води в процесі, якщо сидр або пиво випарується. Коли м'ясо готове, відкриваємо кришку, щоб випарувалась зайва волога — соусу повинен трохи охолонути. Потім викладаємо його в миску або можна прямо в каструлі розім'яти ложкою.

Додаємо на булку соуси. Соковиту, ще гарячу масу викладаємо на підрум'янену булку. Я використовую ще мариновані огірки і червону мариновану цибулю".

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...