Найсмачніший бургер із тушкованою "рваною" свининою: Відомий кулінар поділився простим рецептом шедевра

"Бургер зі рваною свининою замовляли? Розповім, як здивувати близьких смачним американським шедевром. Він вважається стравою барбекю, оскільки замариновану свинину мліють у спеціальних коптильнях зі справжніми дровами. Потім рвуть, заправляють соусом і подають в булках. Я ж дам рецепт для приготування вдома", - написав відомий кулінар Володимир Ярославський на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжив:

"Інгредієнти:

свиняча лопатка – 900 г,

цукор – 1,5 ст.л.,

сіль – 9 г,

креольська суміш спецій – 1 ст.л.,

спеції для барбекю – 1 ст. л.,

перець – за смаком,

пиво чи сидр – 200 г,

олія – 30 г,

кетчуп – 100 г,

зернова гірчиця – 25 г,

соус ворчестер – за бажанням,

сіль – за смаком.

Приготування:

Ріжемо свинину великими шматками. Якщо є зайвий жир, зачищаємо та висмажуємо. Потім на цьому жирі готуватимемо м'ясо. В мисці змішуємо м'ясо, цукор, спеції і сіль. Залишаємо на кілька годин, а ще краще ніч. У сотейник наливаємо жир, розігріваємо, додаємо м'ясо і обсмажуємо шматочки зі всіх сторін. Стежте, щоб не пригоріло. Традиційно в Америці м'ясо заливають світлим пивом. Та я взяв яблучний сидр — аромат вийшов неймовірний.

Накриваємо кришкою і ставимо на маленький вогонь тушкуватися 2-2,5 год. Потрібно, щоб шматочки були м'які і розпадалися на волокна. Але не ставте на великий вогонь, щоб волокна не розірвалися кипінням. При необхідності можна підлити трохи води в процесі, якщо сидр або пиво випарується. Коли м'ясо готове, відкриваємо кришку, щоб випарувалась зайва волога — соусу повинен трохи охолонути. Потім викладаємо його в миску або можна прямо в каструлі розім'яти ложкою.

Додаємо на булку соуси. Соковиту, ще гарячу масу викладаємо на підрум'янену булку. Я використовую ще мариновані огірки і червону мариновану цибулю".

Варто знати! Дієтологи одностайно назвали найкориснішу олію для здоров'я

четвер, 13 листопад 2025, 9:50

Оливкову олію, особливо Extra Virgin (EVOO), визнано найкращою як для приготування їжі, так і для здоров’я. Такий висновок зробили чотири зареєстровані дієтологи (RDN), передають Патріоти України. Олія багата на корисні мононенасичені жири, які знижуют...

Буде хрустка скоринка! Ось чим треба натерти курку, щоб вона танула в роті

четвер, 13 листопад 2025, 7:44

Запечене в духовці м'ясо виходить смачним й не вимагає постійної присутності господині на кухні. На свята часто готують у духовці курку, гуску або качку. Щоб птиця вийшла соковитою та ніжною, потрібно м’ясо правильно підготувати для запікання. М’ясу на...