Найсмачніший джем з малини на швидку руку - простий рецепт за 20 хвилин

Літо - час корисних овочів, ягід і фруктів. Наші бабусі завжди намагалися приготувати корисні заготовки та консервацію на зиму, щоб зберегти здоров'я і смак літа, передають Патріоти України.

Рецептів варення з малини дуже багато. Ми пропонуємо дізнатися неймовірно смачний і дуже гідний рецепт джему з малини, який готували наші бабусі. Такий рецепт ще можна назвати густе варення з малини.

Варення з малини - рецепт

Вам потрібно:

  • Малина - 1,5 кг
  • Цукор - 2 кг

З такої кількості малини виходить 5-6 банок малинового варення.

Малину помити та почистити від листочків та бруду.

Висипати всю малину в каструлю та засипати ягоди цукром.

Каструлю з малиною поставити в холодильник на ніч.

Вранці дістаємо малину, ставимо на маленький вогонь та даємо прокипіти 20 хвилин.

Додати половинку чайної ложки лимонного соку, перемішати та зняти піну.

У чисті банки перекласти готове варення з малини та закатати.

Відправити все в прохолодне місце.

Якщо не хочете чекати добу, коли малина пустить весь сік, можна засипати її цукром та відразу поставити на плиту. Тоді вийти не густе варення, а справжній малиновий джем.

Для чого смажити солоні огірки, якщо ви готуєте макарони

четвер, 21 листопад 2024, 17:12

Макарони та солоні огірки — досить неочікуване поєднання продуктів для однієї страви. Але це цікавий спосіб внести різноманіття. Далі в статті ви зможете дізнатися, яким чином можна покращити макарони та зробити їх надзвичайно смачними, передають Патрі...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...