Найсмачніший джем з малини на швидку руку - простий рецепт за 20 хвилин

Літо - час корисних овочів, ягід і фруктів. Наші бабусі завжди намагалися приготувати корисні заготовки та консервацію на зиму, щоб зберегти здоров'я і смак літа, передають Патріоти України.

Рецептів варення з малини дуже багато. Ми пропонуємо дізнатися неймовірно смачний і дуже гідний рецепт джему з малини, який готували наші бабусі. Такий рецепт ще можна назвати густе варення з малини.

Варення з малини - рецепт

Вам потрібно:

  • Малина - 1,5 кг
  • Цукор - 2 кг

З такої кількості малини виходить 5-6 банок малинового варення.

Малину помити та почистити від листочків та бруду.

Висипати всю малину в каструлю та засипати ягоди цукром.

Каструлю з малиною поставити в холодильник на ніч.

Вранці дістаємо малину, ставимо на маленький вогонь та даємо прокипіти 20 хвилин.

Додати половинку чайної ложки лимонного соку, перемішати та зняти піну.

У чисті банки перекласти готове варення з малини та закатати.

Відправити все в прохолодне місце.

Якщо не хочете чекати добу, коли малина пустить весь сік, можна засипати її цукром та відразу поставити на плиту. Тоді вийти не густе варення, а справжній малиновий джем.

Не робіть помилок! Як правильно додавати сіль у котлетний фарш

неділя, 19 січень 2025, 12:14

Котлети без солі — це катастрофа. Без неї страва не смакує, хоча звикнути до натурального смаку з часом можна. Але одна справа цілеспрямовано не додавати сіль у фарш, а зовсім інакша — покласти у неправильний момент, передають Патріоти України. Для баг...

Смакота! Як приготувати соковиті рибні котлети з підливою

неділя, 19 січень 2025, 11:10

Приготувати ароматні та соковиті рибні котлети з підливою просто, може вийти корисна страва, яку можна їсти з гарніром і без. Котлети ніжні, тримають форму і мають чудову підливу після тушкування, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Очищену моркв...