Найсмачніший джем з малини на швидку руку - простий рецепт за 20 хвилин

Літо - час корисних овочів, ягід і фруктів. Наші бабусі завжди намагалися приготувати корисні заготовки та консервацію на зиму, щоб зберегти здоров'я і смак літа, передають Патріоти України.

Рецептів варення з малини дуже багато. Ми пропонуємо дізнатися неймовірно смачний і дуже гідний рецепт джему з малини, який готували наші бабусі. Такий рецепт ще можна назвати густе варення з малини.

Варення з малини - рецепт

Вам потрібно:

  • Малина - 1,5 кг
  • Цукор - 2 кг

З такої кількості малини виходить 5-6 банок малинового варення.

Малину помити та почистити від листочків та бруду.

Висипати всю малину в каструлю та засипати ягоди цукром.

Каструлю з малиною поставити в холодильник на ніч.

Вранці дістаємо малину, ставимо на маленький вогонь та даємо прокипіти 20 хвилин.

Додати половинку чайної ложки лимонного соку, перемішати та зняти піну.

У чисті банки перекласти готове варення з малини та закатати.

Відправити все в прохолодне місце.

Якщо не хочете чекати добу, коли малина пустить весь сік, можна засипати її цукром та відразу поставити на плиту. Тоді вийти не густе варення, а справжній малиновий джем.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...