Найсмачніший сніданок за півгодини: Рецепт ароматних булочок із гарбуза від популярного телеведучого

Автор кулінарної рубрики «Танцюй і готуй», ведучий «Ранку з Україною» (канал «Україна») Григорій Герман розповів про страву, яку найчастіше готує на сніданок у вихідні дні, повідомляють Патріоти України.

— Це гарбузові скони або булочки, — розповів Григорій. — Скони народилися у Великій Британії і часто там подаються на сніданок разом із джемом, яким можна намазати цю ароматну випічку. Скони любить вся наша велика сім'я, а готуємо таку страву переважно у вихідні дні. Найголовніше, що це займає всього 30 хвилин, а користь та заряд енергії отримуєш на цілий день! Сніданок із гарбузом, до речі, чудово поєднується з чаєм, кавою або молоком.

Гарбузові скони

Інгредієнти:

  • Борошно — 400 г;
  • Масло — 80 грамів;
  • Цукор — 6 столових ложок;
  • Запечений гарбуз — 150 г;
  • Яйце — 1 штука;
  • Розпушувач тіста — 1 столова ложка;
  • Сіль, мускатний горіх, мелений імбир — за смаком;
  • Молоко — 3 столові ложки;
  • Цукрова пудра, кориця.

Приготування:

Просіяти борошно, додати вершкове масло кімнатної температури і ретельно перетерти. Заздалегідь запечений та охолоджений гарбуз додати до маси і знову перетерти. Додати яйце, цукор, мелений імбир, розпушувач та дрібку солі. Замісити м'яке тісто. Посипати готове тісто борошном і розкачати товщиною 1−1,5 сантиметра.

На деко викласти пергаментний папір. За допомогою кулінарного кільця вирізати круглі скони та відправити їх на деко. Запікати в розігрітій духовці при температурі 210 градусів приблизно 15 хвилин.

Поки скони охолоджуються, змішати молоко, цукрову пудру і мелену корицю — має вийти в'язка помадка. Змастити солодкою сумішшю скони.

Джерело: Факты

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...