Нарешті рецепт ідеального сніданку! Повітряна сирна запіканка з ніжним… І смаком порадує, і фігуру збереже!

Кожна жінка знає, як іноді хочеться чогось солоденького, але щоб було безпечно для фігури. І ми знайшли рецепт, який допоможе цій мрії здійснитися, передають Патріоти України.

Редакція «Отож» пропонує тобі рецепт сирної запіканки без борошна і манки, яка стане ідеальним сніданком. А цей соус …

Запіканка без борошна

Інгредієнти для запіканки:

  • 500 г домашнього сиру
  • 5 яєць
  • 100 г сметани
  • 120 г цукрової пудри
  • 2 ст. л. крохмалю
  • ванілін

Інгредієнти для соусу:

  • 2 банани
  • 150 мл вершків
  • 1 ст. л. сметани
  • 1 ст. л. цукрової пудри

Приготування:

1. Поклади сир в блендер. Візьми яйця і відділи білки від жовтків. Додай жовтки в сир разом зі сметаною, половиною цукрової пудри, крохмалем і ваніліном. Збий все це до однорідної маси.

як приготувати сирну запіканку

2. Міксером збий білки та цукрову пудру, що залишилась. Повинна вийти щільна біла маса. Додай білкову суміш в сир. Змішай все це. Суміш для запіканки готова.

сирна запіканка без борошна і манки

3. Тепер вилий її в форму для запікання, попередньо змащену олією. Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 45 хвилин.

смачна сирна запіканка

4. Поки наша ніжна запіканка випікається, пора приготувати соус. Очисть банан від шкірки та подрібни в блендері. Додай до нього вершки, цукрову пудру і сметану. Збий все до однорідної маси. Соус готовий.

сирна запіканка без борошна

5. Пора діставати запіканку з духовки. Виклади її на тарілку, полів найніжнішим соусом. Смачного!

сирна запіканка рецепт

Завдяки тому, що запіканка готується без борошна і манки, вона виходить дуже ніжною і повітряною. Цей приголомшливий соус, який додає їй вершкового смаку, звичайно ж, робить її ще смачніше, але, якщо ти ретельно стежиш за фігурою, краще від нього відмовитися. Запіканка прекрасна і без нього, обов’язково спробуй, відірватися просто неможливо!

Сподобався рецепт цієї приголомшливої сирної запіканки без борошна? Не забудь поділитися з друзями

А ви це знали? Навіщо змащувати готову випічку солодкими газованими напоями

вівторок, 10 червень 2025, 18:15

Під час і після приготування випічки багато досвідчених господинь роблять дії, які можуть здивувати кулінарів-початківців. Однак ці процедури дають цікаві результати: страва стає красивішою та смачнішою. Одною із таких корисних дій є покриття поверхні ...

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

вівторок, 10 червень 2025, 17:14

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають ...