Нашвидкуруч із найпростіших продуктів: Євген Клопотенко поділився рецептами двох святкових пирогів

Пироги – це завжди ситно, смачно та просто у приготуванні. Найголовніше – зробити вдале тісто, а начинку можна робити абсолютно будь-яку, починаючи від м'ясної, рибної, закінчуючи овочевими та солодкими, ягідними й сирними. Патріоти України підготували для вас два рецепти смачних, а найголовніше ситних пирогів, якими поділився кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті. Вони стануть чудовим частуванням для святкового столу.

1. Пиріг із горохом та солодкою цибулею

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 300 г
  • Зелений горошок заморожений – 150 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оливкова олія – 1-2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • М'ята – 4 гілочки
  • Сіль, перець – за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Розморозьте листкове тісто за кімнатної температури.

    2. Горошок перекладіть у невелику каструльку, залийте водою та доведіть до кипіння, варіть 2 хвилини.

    3. Опісля злийте воду й перекладіть горошок у блендер.

    4. До готової суміші додайте листочки м'яти, а також сіль і перець, знову перебийте до однорідного стану.

    5. Цибулю очистьте й поріжте півкільцями.

    6. Перекладіть на сковороду й обсмажте з оливковою олією, доки вона не стане прозорою.

    7. Зменште вогонь і додайте цукор, перемішайте і тушкуйте, доки цибуля не карамелізується.

    8. На розморожене тісто викладіть горохову начинку та зробіть бортики завтовшки 1 см.

    9. Зверху на горох викладіть готову цибулю, а бортики змастіть збитим яйцем і відправте запікатися в духовку на 15-20 хвилин при 180°С.

    2. Банановий пиріг

    Інгредієнти:

    • Банани – 3 шт.
    • Цукор – 140 г
    • Вершкове масло – 140 г
    • Борошно – 140 г
    • Розпушувач – 7 г
    • Спосіб приготування:

      1. Банан очистьте й поріжте кружальцями.

      2. Перекладіть на деко й поставте в духовку на 2 години при 60 С. Так ви отримаєте чиси.

      3. Тісто: збийте розм'якшене вершкове масло з цукром, додайте яйце й знову добре збийте.

      4. Борошно змішайте з розпушувачем, додайте до рідкої суміші та замісіть тісто.

      5. Банани, що залишилися, поріжте дрібним кубиком й додайте в тісто, перемішайте.

      6. Форму для запікання застеліть пергаментом, змастіть вершковим маслом й викладіть тісто у форму.

      7. Зверху викладіть бананові чипси та відправте пиріг у духовку на 30 хвилин при 180°С.

      8. Готовий пиріг повинен охолонути перед вживанням.

Зіпсують все! ТОП-5 помилок, які допускають господині при приготуванні плову

четвер, 5 червень 2025, 11:12

Наявність рису, м’яса, спецій і бажання ще не означає, що є всі шанси приготувати смачний плов. Часто під виглядом плову кулінари підносять рисову кашу з овочами і спеціями, але кожен, хто хоч раз пробував справжню страву узбецької кухні, може виділити...

Творить дива! ТОП-4 причини, чому варто вживати чорну смородину

четвер, 5 червень 2025, 10:45

Початок літа дарує нам не лише можливість насолоджуватися теплою погодою та сонцем, але й поласувати свіжими фруктами та ягодами, передають Патріоти України. Чорна смородина – корисна ягода для людини, яка містить вітамін С, клітковину та антиоксиданти...