Пироги – це завжди ситно, смачно та просто у приготуванні. Найголовніше – зробити вдале тісто, а начинку можна робити абсолютно будь-яку, починаючи від м'ясної, рибної, закінчуючи овочевими та солодкими, ягідними й сирними. Патріоти України підготували для вас два рецепти смачних, а найголовніше ситних пирогів, якими поділився кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті. Вони стануть чудовим частуванням для святкового столу.
1. Пиріг із горохом та солодкою цибулею
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Розморозьте листкове тісто за кімнатної температури.
2. Горошок перекладіть у невелику каструльку, залийте водою та доведіть до кипіння, варіть 2 хвилини.
3. Опісля злийте воду й перекладіть горошок у блендер.
4. До готової суміші додайте листочки м'яти, а також сіль і перець, знову перебийте до однорідного стану.
5. Цибулю очистьте й поріжте півкільцями.
6. Перекладіть на сковороду й обсмажте з оливковою олією, доки вона не стане прозорою.
7. Зменште вогонь і додайте цукор, перемішайте і тушкуйте, доки цибуля не карамелізується.
8. На розморожене тісто викладіть горохову начинку та зробіть бортики завтовшки 1 см.
9. Зверху на горох викладіть готову цибулю, а бортики змастіть збитим яйцем і відправте запікатися в духовку на 15-20 хвилин при 180°С.
2. Банановий пиріг
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Банан очистьте й поріжте кружальцями.
2. Перекладіть на деко й поставте в духовку на 2 години при 60 С. Так ви отримаєте чиси.
3. Тісто: збийте розм'якшене вершкове масло з цукром, додайте яйце й знову добре збийте.
4. Борошно змішайте з розпушувачем, додайте до рідкої суміші та замісіть тісто.
5. Банани, що залишилися, поріжте дрібним кубиком й додайте в тісто, перемішайте.
6. Форму для запікання застеліть пергаментом, змастіть вершковим маслом й викладіть тісто у форму.
7. Зверху викладіть бананові чипси та відправте пиріг у духовку на 30 хвилин при 180°С.
8. Готовий пиріг повинен охолонути перед вживанням.
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...