Насолода у кождному шматочку! Рецепт турецької пахлави - зробити зможе кожен

Готувати пахлаву з тіста філо - просто, дуже смачно і недорого. Саме приготування займає хвилин 40, додатково знадобиться 6-8 годин, щоб пахлава настоялась і ввібрала сироп, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

З вечора випекли, залили сиропом і ранок можна починати з чашечки чаю з цією неймовірно смачною східною солодкістю.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • тісто філо — 400 гр;
  • вершкове масло — 200 гр;
  • волоські горіхи — 200 гр;

Для сиропу:

  • цукор — 300 гр;
  • вода — 200 мл;
  • лимонний сік — 1 ст.л;
  • кардамон — 4 шт (необов'язково)

Приготування:

Спершу подрібнити 200 грамів волоського горіха, зробити це можна чопером, блендером або м'ясорубкою. До речі горіхи можна брати будь-які, не обов'язково волоські.

Тісто філо дуже швидко пересихає, тому працювати з ним простіше, коли воно вкрите чистим, злегка вологим рушником. Зверніть увагу, рушник не повинен бути занадто мокрим.

Дістаємо тісто, зазвичай його фасують по 10-12 листів, ми їх не розділяємо. Вирізаємо за формою, залишки не викидаємо, вони також підуть для внутрішніх шарів.

На відео скляна форма — в ній зручно формувати і нарізати пахлаву, також можна використовувати керамічну форму, а можна готувати і прямо на деку, але тоді акуратно нарізайте ласощі, щоб не подряпати деко.

Розтоплюємо 200 грамів вершкового масла і приступаємо до складання пахлави. Змащуємо форму маслом і викладаємо тісто в 7 шарів, кожен шар змащуємо маслом. У горіхи додаємо столову ложку цукру, перемішуємо і викладаємо частину на тісто (всього буде три шари горіхів).

Акуратно підвертаємо краї тіста. Викладаємо наступні п'ять шарів тіста, кожен з яких змащуємо маслом і чергуємо з горіхами. Не забувайте кожен шар тіста промащувати маслом. Підрізаємо краї верхніх шарів тіста, щоб пахлава виглядала естетичніше.

Нарізаємо пахлаву на довільні квадратики, прямокутники або ромбики. Робити це потрібно гострим ножем, щоб не пошкодити тісто. Поливаємо пахлаву вершковим маслом, якщо до цього часу воно почало застигати — розігрійте його заново. Намагайтеся добре проливати у країв форми і в прорізах. Розподіліть масло по всій поверхні тіста.

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. А поки пахлава запікається, приготуємо сироп для заливки: беремо 300 грамів цукру, 200 мл води, столову ложку лимонного соку і 4 зубки кардамону.

Ставимо цукрову суміш на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні протягом 15 хвилин, періодично помішуючи. Дістаємо нашу пахлаву з духовки і заливаємо гарячим цукровим сиропом, намагаємося добре проливати прорізи і краї. Сиропу може здатися багато, але не переживайте, він вбереться.

Пахлаву можна додатково прикрасити горіховою крихтою, а можна і залишити без прикраси, на смак це не вплине. Ми залишаємо пахлаву просочуватися на 6-8 годин і насолоджуємося східними ласощами.

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

Для чого смажити солоні огірки, якщо ви готуєте макарони

четвер, 21 листопад 2024, 17:12

Макарони та солоні огірки — досить неочікуване поєднання продуктів для однієї страви. Але це цікавий спосіб внести різноманіття. Далі в статті ви зможете дізнатися, яким чином можна покращити макарони та зробити їх надзвичайно смачними, передають Патрі...