Урізноманітнити звичні обіди можна, якщо приготувати картоплю, тушковану з м'ясом, але за особливим рецептом. Ідеальні пропорції м'яса, овочів та спецій наводить Telegram-канал "Шеф-кухар", передають Патріоти України.
Картопля, тушкована з м'ясом
Свиняча шия — 1 кг;
Картопля — 800 г;
Цибуля — 250 г;
Морква — 250 г;
Помідори — 250 г;
Болгарський перець — 2 шт.;
Часник — 1 головка;
Чилі — 1 шт.;
Вода — 500 мл;
Коріандр — 0,5 ч.л.;
Паприка — 1 ч.л.;
Зіра — 0,5 ч.л.;
Сіль — 1 ст. л.;
Чорний перець — 0,5 ч.л.;
Лавровий лист — 2 шт.;
Олія;
Зелень.
Приготування:
Цибулю, моркву, перець, помідори нарізати, часник роздавити.
М'ясо нарізати крупно, обсмажити на сковороді на олії на сильному вогні 15−20 хвилин.
Додати цибулю, через три хвилини — моркву та спеції.
Потім обсмажити з помідорами, перцем та часником.
Перекласти у глибоку ємність, додати картоплю, залити водою, додати сіль, перець, лавровий лист. Тушкувати годину на слабкому вогні під кришкою. Подавати із зеленню.
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...