Якщо хочете вразити своїх рідних чи гостей неймовірною випічкою, але точно не збираєтеся стояти весь день біля плити – пляцок "Сльози янгола" точно для вас. На перший погляд, може здатись, що десерт потребує багато часу і безлічі різноманітних махінацій, але це зовсім не так – він готується відразу в одній формі. Кожна господиня, до речі, називає десерт по-своєму: сирник, пляцок, пиріг чи навіть торт. Але це зовсім не має значення, адже десерт настільки універсальний, що його можна смакувати як під час сімейного чаювання, так і приготувати до дня народження. Рецептом знаменитого пирога поділилася фудблогерка cooking_by_yuliya в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Для основи:
Для начинки:
Для меренги:
Спосіб приготування:
1. Масло перетерти з борошном. Налити воду та замісити тісто. Викласти у форму для випікання та випікати за температури 180 градусів 15-20 хвилин.
2. Для начинки потрібно за допомогою блендера збити сир. Додати решту інгредієнтів та продовжити збивати. Вилити на готову основу та випікати за температури 160 градусів 30 хвилин.
3. Тим часом приготувати меренгу. Збити спочатку білки до м’яких піків. Додати цукор та збити до твердих піків. Викласти поверх начинки та випікати за температурі 160 градусів 10 хвилин.
4. Готовий пиріг дістати з духовки, накрити кришкою та залишити до повного охолодження. В процесі охолодження мають утворитися слізки.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...