Якщо хочете вразити своїх рідних чи гостей неймовірною випічкою, але точно не збираєтеся стояти весь день біля плити – пляцок "Сльози янгола" точно для вас. На перший погляд, може здатись, що десерт потребує багато часу і безлічі різноманітних махінацій, але це зовсім не так – він готується відразу в одній формі. Кожна господиня, до речі, називає десерт по-своєму: сирник, пляцок, пиріг чи навіть торт. Але це зовсім не має значення, адже десерт настільки універсальний, що його можна смакувати як під час сімейного чаювання, так і приготувати до дня народження. Рецептом знаменитого пирога поділилася фудблогерка cooking_by_yuliya в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Для основи:
Для начинки:
Для меренги:
Спосіб приготування:
1. Масло перетерти з борошном. Налити воду та замісити тісто. Викласти у форму для випікання та випікати за температури 180 градусів 15-20 хвилин.
2. Для начинки потрібно за допомогою блендера збити сир. Додати решту інгредієнтів та продовжити збивати. Вилити на готову основу та випікати за температури 160 градусів 30 хвилин.
3. Тим часом приготувати меренгу. Збити спочатку білки до м’яких піків. Додати цукор та збити до твердих піків. Викласти поверх начинки та випікати за температурі 160 градусів 10 хвилин.
4. Готовий пиріг дістати з духовки, накрити кришкою та залишити до повного охолодження. В процесі охолодження мають утворитися слізки.
Якщо ви не любите довго стояти біля сковорідки, випікаючи сирники-оладки, то приготуйте сирник у духовці, а потім його поріжте порційно. Цей рецепт схожий на класичну запіканку, проте якщо порізати порційно, то справжні сирники будуть на столі, передаю...
Запечені яблука можуть бути не тільки корисними, а й дуже смачними. Це чудовий варіант десерту з низки правильного харчування. Смакують і в теплому, і холодному вигляді дорослим та дітям, передають Патріоти України. Для приготування беремо:. Яблука тре...