Насправді це просто та недорого: Як приготувати справжні турецькі паляниці

Спробуйте приготувати вдома справжні турецькі паляниці за рецептом української блогерки Яни Станішевської. Їх не відрізнити від оригінальних, а технологія заварного тіста надзвичайно проста, з нею впорається кожен, радять Патріоти України.

Якщо ви хоч раз побували в Туреччині, ви точно куштували ці паляниці. Вони надзвичайно смачні з пустою серединкою. Їх можна начиняти будь-якими інгредієнтами: сир, помідори, курочка, хумус чи улюблена зелень та подавати на сніданок або перекус.

Ми навчимо вас, як правильно приготувати турецькі паляниці вдома так, щоб вони не відрізнялися від оригінальних. А начинку обирайте на власний смак.

Рецепт турецьких паляниць

  • Час: від 60 – 120 хвилин
  • Порції: 8


Приготування:

  1. Розчиніть в окропі сіль.
  2. Влийте олію та додайте просіяне борошно.
  3. Замісіть еластичне тісто. Накрийте його шаром харчової плівки та залишіть на 20 хвилин "відпочити".
  4. Присипте тісто борошном та знову вимішайте.
  5. Розділіть тісто на 8 частин та кожну з них розкачайте колом (розмір звичайного блюдця).
  6. Обсмажте паляниці на сухій та розігрітій сковорідці по 1 хвилині з кожного боку.
  7. Щоб паляниця вийшла пустою всередині, обсмажуйте її тричі.

Рецепт начинки для турецької паляниці

Інгредієнти:


Приготування:

  1. Замаринуйте курочку в маринаді та відправте в холод на 2 години.
  2. Випікайте курочку в маринаді протягом 20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
  3. Готове м'ясо наріжте довільними шматочками.
  4. Обережно розріжте паляницю з одного боку. В середину викладіть курочку, улюблені овочі, хумус або сир. Смачного!

Дієві поради! Як відірвати себе від чипсів і жити без переїдання

середа, 8 травень 2024, 16:45

Нерідко психологічні стреси провокують інші неприємності, наприклад, набирання зайвої ваги. До цього часто призводить переїдання, коли ми боремося з наслідками стресу. Серед продуктів, які людина інстинктивно споживає під час стресу, можуть бути навіть...

Ніколи не робіть так! ТОП-5 найпоширеніших помилок, які роблять котлети несмачними

середа, 8 травень 2024, 16:30

Котлети з фаршу — одна з тих традиційних страв, які з кожним роком завойовують все більше прихильників. Вони смачні, прості та швидкі в приготуванні. Котлети чудово смакують як гарячими, так і холодними. Однак іноді одна маленька помилка може призвести...