Національна французька страва: Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати рататуй із знаменитого мультика про щура-кухаря

Суддя шоу Майстер Шеф Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати страву, яка стала популярною завдяки мультфільму про щура. У своєму профілі колумбійський кухар опублікував відеорецепт приготування рататуя – запіканки з овочів, передають Патріоти України.

« ТОЙ САМИЙ РАТАТУЙ З МУЛЬТИКА. У кожній країні є овочева страва, яку готують у різний спосіб, у нас це рагу, в Угорщині — лечо, а рататуй у Франції», — підписав пост кухар.

Рататуй - покроковий рецепт з відео

Інгредієнти:

  • Цукіні - 1 шт
  • Кабачок - 1 шт
  • Баклажан - 1 шт
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець, цукор
  • Томати пелаті - 1 банка
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Чебрець

Приготування:

  1. Цукіні, кабачок, баклажан постаратися вибрати одного діаметру. Нарізати на тонкі кільця, посолити, поперчити, полити трохи олією.
  2. У сотейнику на малому вогні підрум'янити часник і чебрець, додати помідори пелаті, посолити, поцукрити і поперчити, перебити в блендері.
  3. Соус вилити на низ дека і покласти овочі так, як показано на відео.
  4. Накриваємо пергаментом, запікаємо 30 хвилин при 160 градусах.
  5. Після цього зняти пергамент і запікати ще 10 хвилин при 180 градусах. Подавати, поливаючи соусом!

Смачного!


З кабачкової ікри можна приготувати смачний суп всього за 5 хвилин

п’ятниця, 31 січень 2025, 13:00

Приготування супу за стандартним рецептом займає мінімум 1,5-2 години. Все залежить від бульйону, який ви варите, наповнення страви овочами та іншими продуктами. Якщо ви хочете в якийсь день спростити собі життя, приготуйте суп з кабачкової ікри, перед...

Господиням на замітку! Як варити яйця, щоб їх очистити за пару секунд

п’ятниця, 31 січень 2025, 12:00

Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...