Національна французька страва: Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати рататуй із знаменитого мультика про щура-кухаря

Суддя шоу Майстер Шеф Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати страву, яка стала популярною завдяки мультфільму про щура. У своєму профілі колумбійський кухар опублікував відеорецепт приготування рататуя – запіканки з овочів, передають Патріоти України.

« ТОЙ САМИЙ РАТАТУЙ З МУЛЬТИКА. У кожній країні є овочева страва, яку готують у різний спосіб, у нас це рагу, в Угорщині — лечо, а рататуй у Франції», — підписав пост кухар.

Рататуй - покроковий рецепт з відео

Інгредієнти:

  • Цукіні - 1 шт
  • Кабачок - 1 шт
  • Баклажан - 1 шт
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець, цукор
  • Томати пелаті - 1 банка
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Чебрець

Приготування:

  1. Цукіні, кабачок, баклажан постаратися вибрати одного діаметру. Нарізати на тонкі кільця, посолити, поперчити, полити трохи олією.
  2. У сотейнику на малому вогні підрум'янити часник і чебрець, додати помідори пелаті, посолити, поцукрити і поперчити, перебити в блендері.
  3. Соус вилити на низ дека і покласти овочі так, як показано на відео.
  4. Накриваємо пергаментом, запікаємо 30 хвилин при 160 градусах.
  5. Після цього зняти пергамент і запікати ще 10 хвилин при 180 градусах. Подавати, поливаючи соусом!

Смачного!


Смакота! Тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

середа, 7 травень 2025, 10:15

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...

Як приготувати найсмачніше м’ясо - рецепт, про який багато хто не знає

середа, 7 травень 2025, 9:14

Цей рецепт порадує тих, хто любить поєднання м’яса із цибулею. У результаті страва виходить ніжною, м’якою і відмінно підходить до будь-якого гарніру.передають Патріоти України.