Якщо ви намагалися приготувати смачну шурпу вдома, але спроби не закінчувалися успіхом – це не привід знову не спробувати приготувати поживну страву, але вже смачно. Для цього потрібно всього лише – купити правильний набір якісних продуктів, не шкодувати спецій і, звичайно ж, знати кілька секретів. Патріоти України діляться 2 рецептами смачної, наваристої домашньої шурпи і найголовніше – секретами, завдяки яким страва вийде вдалою.
1. Головні секрети приготування:
- Гарне, свіже натуральне м'ясо, яке обов'язково потрібно прожарити, варити і протушкувати
- Обов'язково овочі – цибуля, морква, картопля, болгарський перець
- Спеції – паприка, зіра, сіль, перець чорний і чилі, петрушка, коріандр, часник
- Варити – не менше 1 години
1. Шурпа на багатті з бараниною
Інгредієнти:
- Баранина – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Картопля – 0,5 кг
- Морква – 0,5 кг
- Болгарський перець – 2 шт.
- Помідори – 1,5 кг
- Часник – 1 головка
- Петрушка – 1 пучок
- Паприка – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Зіра – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Беремо баранину і ріжимо її на порційні шматки.
- Цибулю чистимо і ріжимо півкільцями, так само ріжемо і моркву, картопля та помідор кубиками, болгарський перець невеликими шматочками.
- Потім ріжемо на невеликі слайси очищений зубчик і подрібнюємо зелень.
- Після чого ставимо котел на вогонь, додаємо трохи олії, розігріваємо і поміщаємо туди баранину, смажимо до утворення скоринки.
- Далі додаємо цибулю і смажимо разом з бараниною, поки вона не стане прозорою. Після чого відправляємо в казан і моркву, ретельно перемішуємо і додаємо туди болгарський перець, помідори і даємо овочам пару хвилин протушкуватися.
- У самому кінці додаємо спеції – паприку, мелений коріандр, зіру, чорний мелений перець і ретельно перемішуємо.
- В самому кінці додаємо слайси часнику, зелень і картоплю.
- Заливаємо водою до країв котла і залишаємо варитися на 1 годину. Після цього шурпа готова до вживання.
2. Шурпа в каструлі з яловичиною
Інгредієнти:
- Яловичина – 700 г
- Цибуля – 200 г
- Морква – 200 г
- Картопля – 400 г
- Помідори – 400 г
- Часник – 2 часточки
- Коріандр – 1 ч. л.
- Петрушка – за смаком
- Базилік – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
- Перець чилі – за смаком
Спосіб приготування:
- Ріжемо яловичину середніми шматками, миєму і заливаємо водою, ставимо на плиту варитися, поки м'ясо не стане м'яким – 1-1,5 години. Піну обов'язково збирайте, інакше вона дасть дуже неприємний присмак.
- Подрібнюємо цибулю і ріжемо моркву на невеликі брусочки і додайте в бульйон.
- Картоплю чистимо, ріжемо кубиком, помідор – невеликими шматками разом з болгарським перцем і також додаємо в каструлю, перемішуємо.
- У самому кінці додаємо по смаку сіль, мелений коріандр, перець чилі пластівцями, закриваємо кришку і готуємо шурпу на маленькому вогні ще пів години. Додаємо ще подрібнений часник і зелень, можна подавати смачний суп.
Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...
Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...