Якщо ви намагалися приготувати смачну шурпу вдома, але спроби не закінчувалися успіхом – це не привід знову не спробувати приготувати поживну страву, але вже смачно. Для цього потрібно всього лише – купити правильний набір якісних продуктів, не шкодувати спецій і, звичайно ж, знати кілька секретів. Патріоти України діляться 2 рецептами смачної, наваристої домашньої шурпи і найголовніше – секретами, завдяки яким страва вийде вдалою.
1. Головні секрети приготування:
- Гарне, свіже натуральне м'ясо, яке обов'язково потрібно прожарити, варити і протушкувати
- Обов'язково овочі – цибуля, морква, картопля, болгарський перець
- Спеції – паприка, зіра, сіль, перець чорний і чилі, петрушка, коріандр, часник
- Варити – не менше 1 години
1. Шурпа на багатті з бараниною
Інгредієнти:
- Баранина – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Картопля – 0,5 кг
- Морква – 0,5 кг
- Болгарський перець – 2 шт.
- Помідори – 1,5 кг
- Часник – 1 головка
- Петрушка – 1 пучок
- Паприка – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Зіра – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Беремо баранину і ріжимо її на порційні шматки.
- Цибулю чистимо і ріжимо півкільцями, так само ріжемо і моркву, картопля та помідор кубиками, болгарський перець невеликими шматочками.
- Потім ріжемо на невеликі слайси очищений зубчик і подрібнюємо зелень.
- Після чого ставимо котел на вогонь, додаємо трохи олії, розігріваємо і поміщаємо туди баранину, смажимо до утворення скоринки.
- Далі додаємо цибулю і смажимо разом з бараниною, поки вона не стане прозорою. Після чого відправляємо в казан і моркву, ретельно перемішуємо і додаємо туди болгарський перець, помідори і даємо овочам пару хвилин протушкуватися.
- У самому кінці додаємо спеції – паприку, мелений коріандр, зіру, чорний мелений перець і ретельно перемішуємо.
- В самому кінці додаємо слайси часнику, зелень і картоплю.
- Заливаємо водою до країв котла і залишаємо варитися на 1 годину. Після цього шурпа готова до вживання.
2. Шурпа в каструлі з яловичиною
Інгредієнти:
- Яловичина – 700 г
- Цибуля – 200 г
- Морква – 200 г
- Картопля – 400 г
- Помідори – 400 г
- Часник – 2 часточки
- Коріандр – 1 ч. л.
- Петрушка – за смаком
- Базилік – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
- Перець чилі – за смаком
Спосіб приготування:
- Ріжемо яловичину середніми шматками, миєму і заливаємо водою, ставимо на плиту варитися, поки м'ясо не стане м'яким – 1-1,5 години. Піну обов'язково збирайте, інакше вона дасть дуже неприємний присмак.
- Подрібнюємо цибулю і ріжемо моркву на невеликі брусочки і додайте в бульйон.
- Картоплю чистимо, ріжемо кубиком, помідор – невеликими шматками разом з болгарським перцем і також додаємо в каструлю, перемішуємо.
- У самому кінці додаємо по смаку сіль, мелений коріандр, перець чилі пластівцями, закриваємо кришку і готуємо шурпу на маленькому вогні ще пів години. Додаємо ще подрібнений часник і зелень, можна подавати смачний суп.
Хто відмовиться від гарніру у вигляді ніжного та повітряного картопляного пюре, який стане доповненням до будь-яких страв з м’яса та риби. Але не завжди нам виходить приготувати пюре правильно: змінюється колір, з’являються грудочки і неприємний присма...
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...