Харчова сода – засіб, який є майже у кожному будинку, передають Патріоти України.
Двовуглекислий натрій активно застосовують у побуті. Його можна використовувати і як засіб для чищення, і для полоскання горла. Незамінна сода і для деяких кулінарних цілей. Так, продукт допомагає зробити млинці та оладки більш пишними. Однак існують способи застосування двовуглекислого натрію, про які не знають навіть багато досвідчених кулінарів. Так, соду можна використовувати для приготування варення. Існують дві причини, через які засіб варто додати до десерту.
Іноді, як основа для варення використовуються занадто кислі ягоди або фрукти. Вирішити цю проблему багато господинь намагаються шляхом додавання великої кількості цукру. Однак через це десерт стає нудним.
Усунути надмірну «кислинку» без надлишку цукрової складової можна саме за допомогою соди. Достатньо покласти 1/4 чайної ложки на кожен кілограм ягід чи фруктів.
Сода допомагає «розварити» досить тверді кірки апельсинів та лимонів. Тому засіб допоможе при приготуванні варення з цитрусових.
За рахунок двовуглекислого натрію шкірка фруктів швидко «роз’їдається», за рахунок чого перетворюється на «кашку», яка при застиганні нагадує мармелад.
При цьому зникне гіркуватість, характерна для кірок цитрусових.
Сон - це не лише тривалість, а й якість, яка сильно залежить від того, що ви кладете на тарілку. Недавні дослідження показують, що харчування впливає не лише на швидкість засинання та глибину сну, але й на самі сни, передають Патріоти України. Збалансо...
Серцево-судинні захворювання залежать як від генетики, так і від способу життя. Якщо у вашій родині були випадки проблем із серцем, важливо знати, як знизити ризик, передають Патріоти України. За даними дослідження, опублікованого у журналі Circulation...