Навіщо класти апельсин у мікрохвильову піч - ось, що станеться всього за 30 секунд

Ніколи не пробували класти апельсин в мікрохвильову піч перед тим, як чистити його? Спробуйте і не пожалкуєте, передають Патріоти України.

Хоча розігрівати апельсин в мікрохвильовці може здатися дивним, але такий спосіб допоможе впоратися із щонайменше двома проблемами. Насамперед, завдяки розігріванню ви зможете зняти альбедо — це особливий білий шар шкірки у цитрусових, який часто гірчить і псує весь смак продукту. Крім того, з розігрітого апельсина набагато простіше вичавити свіжий сік.

До речі, такий лайфгак підходить також для грейпфрутів та мандарин.Як нагріти апельсин? Покладіть у мікрохвильову піч фрукт, встановіть найвищу температуру і увімкніть прилад на 30 секунд. Цього часу вистачить, щоб отримати всі переваги такого методу. Не забудьте зробити кілька надрізів чи проколів у шкірці, щоб апельсини не лопнули під час розігрівання.

Тепер можна дістати апельсини з мікрохвильової печі. Розрізавши фрукти, ви відразу помітите, наскільки легко і швидко відділилася біла шкірка від солодкої м'якоті.

Деякі кулінари радять завжди класти мандарини чи апельсини у мікрохвильову піч і розігрівати, якщо вам попалися кислуваті фрукти. Запевняють, що після такої процедури вони стануть солодшими. Однак, якщо ви розігріваєте мандарини, майте на увазі, що вони стануть на смак, наче варення.

Не пропустіть "сигнали"! ТОП-10 ознак того, що вам не вистачає білка в раціоні

п’ятниця, 14 березень 2025, 8:48

Білок є важливою складовою здорового харчування, адже він забезпечує організм енергією, сприяє росту м’язів і підтримує роботу імунної системи. Чимало людей споживають недостатню кількість білка, що може призвести до різноманітних проблем зі здоров’ям,...

Що буде, якщо зварити м’ясо з банановою шкіркою

п’ятниця, 14 березень 2025, 8:12

Історія походження цього рецепту варіння м’яса невідома, і цілком можливо, що він народився в запалі відчайдушних експериментів. Але вважається, що саме цей інгредієнт дозволяє зварити і смачне м’ясо, і бульйон одночасно, що у звичайних умовах не завжд...