Навіщо класти апельсин у мікрохвильову піч - ось, що станеться всього за 30 секунд

Ніколи не пробували класти апельсин в мікрохвильову піч перед тим, як чистити його? Спробуйте і не пожалкуєте, передають Патріоти України.

Хоча розігрівати апельсин в мікрохвильовці може здатися дивним, але такий спосіб допоможе впоратися із щонайменше двома проблемами. Насамперед, завдяки розігріванню ви зможете зняти альбедо — це особливий білий шар шкірки у цитрусових, який часто гірчить і псує весь смак продукту. Крім того, з розігрітого апельсина набагато простіше вичавити свіжий сік.

До речі, такий лайфгак підходить також для грейпфрутів та мандарин.Як нагріти апельсин? Покладіть у мікрохвильову піч фрукт, встановіть найвищу температуру і увімкніть прилад на 30 секунд. Цього часу вистачить, щоб отримати всі переваги такого методу. Не забудьте зробити кілька надрізів чи проколів у шкірці, щоб апельсини не лопнули під час розігрівання.

Тепер можна дістати апельсини з мікрохвильової печі. Розрізавши фрукти, ви відразу помітите, наскільки легко і швидко відділилася біла шкірка від солодкої м'якоті.

Деякі кулінари радять завжди класти мандарини чи апельсини у мікрохвильову піч і розігрівати, якщо вам попалися кислуваті фрукти. Запевняють, що після такої процедури вони стануть солодшими. Однак, якщо ви розігріваєте мандарини, майте на увазі, що вони стануть на смак, наче варення.

Не робіть так! Чому гречка злипається - головні помилки приготування крупи

четвер, 2 жовтень 2025, 11:08

Гречка - одна з найпопулярніших круп, яку люблять за простоту приготування та універсальний смак. Вона підходить і для сніданку, і для гарніру до м’яса чи овочів. Але замість розсипчастої та апетитної каші часто виходить розварена маса або, навпаки, тв...

Звичайна спеція може врятувати від раку! Вчені здивували заявою

четвер, 2 жовтень 2025, 8:54

Дослідники з Університету Гвадалахари (Мексика) представили результати дослідження, яке вивчало протиракові властивості настою мексиканського орегано (Lippia graveolens) та його ключового компонента карвакролу. Робота була опублікована у журналі Nutrie...