Навіщо класти на деко бананову шкірку при запіканні м’яса - несподіваний кулінарний лайфхак

Запікання в духовці – один з найпопулярніших варіантів термічної обробки м’яса. Однак перед тим, як викласти м’ясні шматочки на деко, варто скористатися одним маловідомим лайфхаком, передають Патріоти України.

Йдеться про використання бананової шкірки. Досвідчені кулінари давно дійшли висновку: якщо разом із м’ясом у духовці буде знаходитись шкірка банана, то смак готової страви вийде набагато цікавішим.

Порядок дій

Спочатку деко треба змастити олією. Після цього потрібно покласти на металевий лист бананову шкірку білою стороною догори. Далі потрібно викласти нарізане м’ясо. Шматочки слід розташувати так, щоб вони опинилися на шкірках бананів.

Після цього можна відправляти лист у духову шафу і починати приготування м’ясної страви. Завдяки банановій шкірці м’ясо стане набагато апетитнішим. Крім того, шматочки м’ясного продукту точно не пригорять до металевого листа. Готове блюдо вийде ідеальним: смачним, ніжним, рум’яним, без ознак обвуглювання та гіркуватості.

Як пити апельсиновий сік і не набирати вагу - рекомендації експертів

неділя, 17 серпень 2025, 10:15

Апельсиновий сік - джерело вітаміну С, корисний для імунітету та серця. Проте чи впливає час вживання соку на набір ваги? Дослідники з Кельнського університету провели експеримент, який показав, передають Патріоти України. Вчені радять вживати 100% нат...

П’єте каву, щоб схуднути? Виявилося, все залежить від ваших генів

субота, 16 серпень 2025, 18:15

Дослідження впливу кави на організм людини тривають багато років. Особливу увагу вчені приділяють зв’язку кофеїну з обміном речовин. За словами британських і датських науковців, концентрація кофеїну в крові відіграє ключову роль - і це, ймовірно, має г...