Кімчі – традиційна овочева закуска корейської кухні, де головним інгредієнтом є пекінська капуста. Зазвичай кімчі подають до відвареного рису, яєчні або страв з риби чи м'яса, радять Патріоти України.
Рецепт кімчі
Час: 3 дні
Порції: 6
Приготування:
Розріжте пекінську капусту біля основи навпіл, далі розірвіть її на дві половини руками. Кожну з половинок капусти надріжте біля основи на кілька сантиметрів. Потрібно, щоб листя капусти залишилися біля основи.
Рясно посоліть капусту між листочків та відправте в миску з водою. Важливо, щоб вона покривала капусту. Залишіть капусту в воді на 2 години, не забувайте перевертати її кожні 30 хвилин.
Змішайте воду з рисовим борошном в каструлі та варіть на маленькому вогні 10 хвилин. Додайте цукор, перемішайте та зніміть з плити.
Змішайте охолоджену рисову "кашу" з рибним соусом та подрібненим часником, цибулею та імбирем. Додайте креветки та червоний перець. Перемішайте всі інгредієнти ложкою до однорідної консистенції.
Наріжте соломкою моркву та дайкон, нарізану зелену цибулю кільцями і відправте до соусу. Перемішайте.
Промийте капусту у воді та розділіть половинки на четвертинки. Зріжте біля основи.
Змажте кожен листок капусти соусом та складіть вдвічі. Викладіть їх щільно один до одного в посуді з кришкою.
Залишіть кімчі ферментуватися при кімнатній температурі на 2 дні.
Готовий кімчі зберігайте в холодильнику. Смачного!
Сало - делікатес, який у принципі самодостатній. Також воно чудово поєднується з цибулею та часником. Кулінар Елла Іванова пропонує замаринувати його у незвичайному буряково-медовому маринаді. Готується все так просто, що ви здивуєтеся, передають Патр...
Щоб підтримати імунітет восени та взимку, не обов’язково купувати дорогі добавки. Достатньо кількох простих інгредієнтів, які легко знайти на кухні. Ці натуральні засоби зміцнюють імунітет, мають протизапальні властивості та допомагають організму швидш...