
Чимало хитрощів вигадали кухарі, щоб покращити смак перших та других страв, а також салатів та інших закусок.передають Патріоти України.
Що стосується овочевих салатів, то з усіх інгредієнтів найчастіше додають варену картоплю. При цьому потрібно якось примудритися зварити бульби, щоб вони не розварилися.
Якщо зібралися приготувати вінегрет, олів’є, оселедець під шубою або інший салат, де є шматочки вареної картоплі, то мало вибрати відповідний сорт і варити його в «мундирах».
Щоб картопля не розварилася і не розвалилася в салаті, будучи нарізаною, господині застосовують таку хитрість.
Варіть бульби для салату з картоплею – додайте у воду трохи столового оцту. Завдяки оцту відварена картопля покривається тонкою скоринкою, яка тримає її форму після нарізки.
Дочекайтесь, коли закипить вода, покладіть бульби.
На 2 літри води візьміть 1-2 столові ложки столового 9% оцту. Картопля залишиться твердою і цілою, хоч би скільки варилася.
Ті, хто справедливо вважає, що оцет не найкорисніший інгредієнт, можуть додати 1 чайну ложку лимонної кислоти.
Якщо і цей варіант не влаштовує, покладіть при варінні картоплі 2-3 часточки лимона (1 часточка на 2 л води) або 1 столову ложку лимонного соку на 3 літри води.
Що дозволяє деяким людям доживати до 100 років у відмінній формі? Відомий кардіолог доктор Ерик Топол стверджує, що секрет простіший, ніж ми думаємо. Після багатьох років досліджень він виділив п’ять ключових принципів здорового способу життя, які не в...
Варені яйця - улюблена страва багатьох. До того ж, вони є гарним джерелом білка, а спосіб їх приготування не передбачає використання олії, що робить цей продукт ще більш корисним, передають Патріоти України. Єдиним недоліком є те, що їх важко чистити. ...