Навіщо в макарони додавати каву: Секрет професійних кухарів

Здавалося б, яке відношення має кава до макаронів, хіба що насолодитися горнятком кави після смачної макаронної страви.

Зазвичай думають, що макаронні вироби та кава – продукти несумісні один з одним. Але так думають любителі, а професійні кухарі додають каву при приготуванні макаронів.

Як з'ясувалося, кава ідеально доповнює смак макаронів. Каву потрібно додавати не до самої пасти, а до соусу, яким приправляють пасту.

Як додавати каву до макаронів

Робить пасту неповторною на смак соус, який до неї додається.

Готуємо смачний томатно-кавовий соус:

  • Для цього подрібнені помідори або пасту, але не соус і не кетчуп проварюємо пару хвилин у сковороді з додаванням оливкової олії.
  • Далі соус необхідно посолити, поперчити, додати щіпку цукру та видавити в нього 1 зубчик часнику. Знову проварити томатний соус на мінімальному вогні хвилини 5.
  • За цей час готуємо каву. Розчиняємо невелику кількість розчинної кави у воді. У пропорції 1/4 чайної ложки на 50 г води. Смачніше буде, якщо каву розчинити в овочевому або м'ясному бульйоні. Вливаємо в томатний соус.

Додаємо соус до готової пасти та все разом перемішуємо.

Замість розчинної можна використовувати натуральну каву. Каву попередньо заварюють, а потім вливають пару ложок напою в соус для пасти. Перемішують та доводять до кипіння.

Що отримуємо в результаті?.

Кава прибирає зайву кислоту, що міститься в томатах, надає соусу незвичайних пікантних ноток, легкого приємного, ледь помітного кавового аромату.

Не робіть так! Чому гречка злипається - головні помилки приготування крупи

четвер, 2 жовтень 2025, 11:08

Гречка - одна з найпопулярніших круп, яку люблять за простоту приготування та універсальний смак. Вона підходить і для сніданку, і для гарніру до м’яса чи овочів. Але замість розсипчастої та апетитної каші часто виходить розварена маса або, навпаки, тв...

Звичайна спеція може врятувати від раку! Вчені здивували заявою

четвер, 2 жовтень 2025, 8:54

Дослідники з Університету Гвадалахари (Мексика) представили результати дослідження, яке вивчало протиракові властивості настою мексиканського орегано (Lippia graveolens) та його ключового компонента карвакролу. Робота була опублікована у журналі Nutrie...