Навіщо в макарони додавати каву: Секрет професійних кухарів

Здавалося б, яке відношення має кава до макаронів, хіба що насолодитися горнятком кави після смачної макаронної страви.

Зазвичай думають, що макаронні вироби та кава – продукти несумісні один з одним. Але так думають любителі, а професійні кухарі додають каву при приготуванні макаронів.

Як з'ясувалося, кава ідеально доповнює смак макаронів. Каву потрібно додавати не до самої пасти, а до соусу, яким приправляють пасту.

Як додавати каву до макаронів

Робить пасту неповторною на смак соус, який до неї додається.

Готуємо смачний томатно-кавовий соус:

  • Для цього подрібнені помідори або пасту, але не соус і не кетчуп проварюємо пару хвилин у сковороді з додаванням оливкової олії.
  • Далі соус необхідно посолити, поперчити, додати щіпку цукру та видавити в нього 1 зубчик часнику. Знову проварити томатний соус на мінімальному вогні хвилини 5.
  • За цей час готуємо каву. Розчиняємо невелику кількість розчинної кави у воді. У пропорції 1/4 чайної ложки на 50 г води. Смачніше буде, якщо каву розчинити в овочевому або м'ясному бульйоні. Вливаємо в томатний соус.

Додаємо соус до готової пасти та все разом перемішуємо.

Замість розчинної можна використовувати натуральну каву. Каву попередньо заварюють, а потім вливають пару ложок напою в соус для пасти. Перемішують та доводять до кипіння.

Що отримуємо в результаті?.

Кава прибирає зайву кислоту, що міститься в томатах, надає соусу незвичайних пікантних ноток, легкого приємного, ледь помітного кавового аромату.

Ефект здивує! ТОП-7 причин пити м’ятний чай щодня

четвер, 4 вересень 2025, 9:15

Корисні властивості чаїв, насамперед зеленого, підтверджувалися різноманітними медичними дослідженнями. Зокрема, з'ясовувалося, що деякі види чаїв впливають на зменшення жиру в районі живота, передають Патріоти України. А видання prevention.com пише пр...

Не пропустять "дзвіночки"! Як ваше тіло повідомляє про надлишок вуглеводів

четвер, 4 вересень 2025, 8:45

Наш щоденний раціон часто переповнений продуктами, які містять вуглеводи, – від хліба та макаронів до солодощів і снеків. Попри те, що вони є основним джерелом енергії для організму, надмірне їх споживання може мати неприємні наслідки для здоров’я, пер...