Мабуть, немає більш швидшої вечері, ніж пельмені. Найчастіше багато людей використовують магазинні напівфабрикати, однак навіть їх можна приготувати незвично, зазначають Патріоти України.
Пельмені зазвичай потрібно варити, але є і більш оригінальні варіанти приготування. Вони допоможуть урізноманітнити знайому нам страву.
Спочатку спробуйте класичний варіант приготування цієї страви. Візьміть середню каструлю і заповніть її наполовину водою. Поставте каструлю на вогонь і почекайте, поки закипить. Потім посоліть воду, киньте лавровий лист і кілька горошин чорного перцю. Якщо в бульйон додати куркуму, вареники придбають золотавий колір.
Помістіть пельмені у воду і перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Коли пельмені спливуть, тонкою цівкою влийте в каструлю склянку холодної води. Зачекайте, поки вода знову закипить, і варіть пельмені ще 5 хвилин. Ця хитрість зробить тісто м’якшим і пухкішим.
Пельмені, як і більшість страв, можна приготувати в мультиварці. Це дуже зручно, коли ви не можете довго стояти біля плити. Приготуйте соус: змішайте одну частину сметани та дві частини води, додайте сіль і спеції. Покладіть пельмені на дно мультиварки й залийте соусом. Соус повинен покривати пельмені на 5-7 см, варіть 20 хвилин. Через цей час додайте тертий сир і залиште вареники ще на 10 хвилин.
Інгредієнти можна підібрати на свій смак, але ця страва подобається всім. Розігрійте сковороду з рослинною олією, додайте 1 кг пельменів і зменште вогонь до середнього. Смажте пельмені з обох боків до золотавої скоринки.
Наріжте одну цибулину і додайте до пельменів. Залиште все в сковороді на 3 хвилини. Потім додайте 2 нарізані кубиками помідори та добре перемішайте. Зменшіть вогонь до мінімуму і смажте ще 3 хвилини.
Додайте в сковорідку трохи окропу, накрийте кришкою і тушкуйте ще 5 хвилин. Потім посоліть блюдо і посипте перцем. До пельменів разом зі спеціями додайте кілька столових ложок майонезу. Залиште на вогні ще на пару хвилин.
В кінці смаження додайте в сковороду 100 г тертого твердого сиру і знову перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте ще 1-2 хвилини, щоб сир розплавився. Подавайте готову страву гарячою.
Цей спосіб найкраще підходить для великих пельменів, приготування яких зазвичай займає багато часу. У пароварку налийте воду, не забудьте про сіль, перець і лавровий лист. Змастіть решітку вершковим маслом і викладіть на неї пельмені Залиште на пару на 30 хвилин.
Речі чорного кольору виглядають ефектно, але при умові його ідеального вигляду. Якщо речі чи одяг виглядають запраними та з сіруватим відтінком, казати про ефектність немає жодного сенсу. Буквально декілька циклів прання можуть позбавити колір насичено...
Більшість людей намагаються готувати їжу із запасом на кілька днів. У плані економії часу такий підхід можна назвати раціональним. Однак кожен повинен розуміти, що є овочі, які не варто нагрівати. Потрібно пам’ятати цю особливість, готуючи впрок, перед...