
Мабуть, немає більш швидшої вечері, ніж пельмені. Найчастіше багато людей використовують магазинні напівфабрикати, однак навіть їх можна приготувати незвично, зазначають Патріоти України.
Пельмені зазвичай потрібно варити, але є і більш оригінальні варіанти приготування. Вони допоможуть урізноманітнити знайому нам страву.
Спочатку спробуйте класичний варіант приготування цієї страви. Візьміть середню каструлю і заповніть її наполовину водою. Поставте каструлю на вогонь і почекайте, поки закипить. Потім посоліть воду, киньте лавровий лист і кілька горошин чорного перцю. Якщо в бульйон додати куркуму, вареники придбають золотавий колір.
Помістіть пельмені у воду і перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Коли пельмені спливуть, тонкою цівкою влийте в каструлю склянку холодної води. Зачекайте, поки вода знову закипить, і варіть пельмені ще 5 хвилин. Ця хитрість зробить тісто м’якшим і пухкішим.
Пельмені, як і більшість страв, можна приготувати в мультиварці. Це дуже зручно, коли ви не можете довго стояти біля плити. Приготуйте соус: змішайте одну частину сметани та дві частини води, додайте сіль і спеції. Покладіть пельмені на дно мультиварки й залийте соусом. Соус повинен покривати пельмені на 5-7 см, варіть 20 хвилин. Через цей час додайте тертий сир і залиште вареники ще на 10 хвилин.
Інгредієнти можна підібрати на свій смак, але ця страва подобається всім. Розігрійте сковороду з рослинною олією, додайте 1 кг пельменів і зменште вогонь до середнього. Смажте пельмені з обох боків до золотавої скоринки.
Наріжте одну цибулину і додайте до пельменів. Залиште все в сковороді на 3 хвилини. Потім додайте 2 нарізані кубиками помідори та добре перемішайте. Зменшіть вогонь до мінімуму і смажте ще 3 хвилини.
Додайте в сковорідку трохи окропу, накрийте кришкою і тушкуйте ще 5 хвилин. Потім посоліть блюдо і посипте перцем. До пельменів разом зі спеціями додайте кілька столових ложок майонезу. Залиште на вогні ще на пару хвилин.

В кінці смаження додайте в сковороду 100 г тертого твердого сиру і знову перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте ще 1-2 хвилини, щоб сир розплавився. Подавайте готову страву гарячою.
Цей спосіб найкраще підходить для великих пельменів, приготування яких зазвичай займає багато часу. У пароварку налийте воду, не забудьте про сіль, перець і лавровий лист. Змастіть решітку вершковим маслом і викладіть на неї пельмені Залиште на пару на 30 хвилин.
Серце —-найважливіший м’яз нашого організму, і те, що ми їмо, безпосередньо впливає на його роботу. Кардіологи радять включати у раціон продукти, які зміцнюють судини, знижують тиск і рівень холестерину, передають Патріоти України. Містить корисні жири...
Паста Амосова - це натуральна суміш із сухофруктів, горіхів і меду, яку розробив відомий український кардіохірург Микола Амосов. Вона зміцнює серце, імунітет і допомагає відновити сили після хвороб чи стресів, передають Патріоти України. У традиційному...