Гречана каша – гарнір популярний, але не всі господині знають, як приготувати гречку розсипчастою та смачною. Мало того, що гречка часто виходить рідкою, так ще й несмачною. З додаванням одного інгредієнта, гречка набуде насиченого та яскравого смаку, передають Патріоти України
Кухарі радять готувати гречку так: промити крупу, відкинути на друшляк, щоб стікла вода, потім висипати крупу на суху сковорідку і добре просушити.
Тепер гречку потрібно пересипати в каструлю, залити холодною водою 1:2, довести до кипіння, додати сіль до смаку, а потім зменшити вогонь, щоб крупа томилася.
Через 5-7 хвилин у каструлю потрібно додати шматочок вершкового масла та 1 столову ложку куркуми.
Потім потрібно щільно накрити каструлю кришкою, дати томитися ще 5 хвилин, вимкнути вогонь, обмотати каструлю рушником і почекати, поки крупа сама дійде до готовності. Виходить смачніше, ніж зазвичай!
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...