Не черствіють кілька днів: Рецепт ароматних булочок-бріошів, у магазині таких не купити

Булочка, або хліб бріош – це знаменита у французькій кухні здоба, яку почали готувати ще далеко у ХVІ столітті. Та навіть сьогодні цей виріб не втрачає своєї актуальності, і це не дивно. У бріош вдало поєднуються інгредієнти, завдяки яким тісто надзвичайно легко готується, швидко вимішується та не прилипає до рук. А сама бріош залишається пухкою, ароматною та не черствіє упродовж декількох днів. Як приготувати хліб бріош та вдале тісто , розповіла фудблогерка Олена Ольшевська в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • дріжджі свіжі – 8 г
  • тепле молоко – 100 мл
  • борошно – 250 г
  • цукор – 40 г
  • сіль – 1 ч. л.
  • яйця – 3 шт.
  • вершкове масло – 175 г

Додатково:

  • жовток – 1 шт.
  • молоко – 1 ст. л.

Важливо: усі інгредієнти повинні бути холодними!

Спосіб приготування:

1. Дріжджі залити теплим молоком. Додати 1 ч. л. цукру та 2 ст. л. борошна. Перемішати та залишити на 10 хвилин.

2. Решту борошна змішати з цукром та сіллю. Додати до суміші дріжджі з молоком. Перемішати.

3. Поступово додати яйця. Вимішувати тісто на низьких обертах 4 хвилини, потім – 6 хвилин.

4. Поступово додати масло, продовжуючи вимішувати тісто до однорідності.

5. Змазати глибоку миску маслом, покласти тісто та накрити харчовою плівкою. Залишити на ніч у холодильнику.

6. Розділити тісто на 2 частини, викласти у форми та залишити у духовці на 1 годину при температурі 37 градусів.

7. Розігріти духовку до температури 180 градусів. Верх бріоші змазати збитим жовтком із молоком. Випікати 18-20 хвилин.

8. Бріош охолодити приблизно 10 хвилин у формі, після чого покласти на решітку.

Не снідайте в такий час - це збільшує ризик серцевого нападу

субота, 20 грудень 2025, 19:15

Все більше людей починають день з кави, відкладаючи сніданок. Дослідження з Mass General Brigham (Бостон) показало, що пізні сніданки підвищують ризик смерті та серцевих проблем, передають Патріоти України. Причина – порушення режиму харчування та пізн...

А ви це знали? Чи можна класти фольгу в аерогриль

п’ятниця, 19 грудень 2025, 23:10

Алюмінієва фольга - незамінний помічник на кухні, вона допомагає і готувати страви, і краще їх зберігати. Але чи можна використовувати цей матеріал у популярних нині аерогрилях, передають Патріоти України. Ключові поради з цього приводу дало видання Sl...