Не черствіють кілька днів: Рецепт ароматних булочок-бріошів, у магазині таких не купити

Булочка, або хліб бріош – це знаменита у французькій кухні здоба, яку почали готувати ще далеко у ХVІ столітті. Та навіть сьогодні цей виріб не втрачає своєї актуальності, і це не дивно. У бріош вдало поєднуються інгредієнти, завдяки яким тісто надзвичайно легко готується, швидко вимішується та не прилипає до рук. А сама бріош залишається пухкою, ароматною та не черствіє упродовж декількох днів. Як приготувати хліб бріош та вдале тісто , розповіла фудблогерка Олена Ольшевська в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • дріжджі свіжі – 8 г
  • тепле молоко – 100 мл
  • борошно – 250 г
  • цукор – 40 г
  • сіль – 1 ч. л.
  • яйця – 3 шт.
  • вершкове масло – 175 г

Додатково:

  • жовток – 1 шт.
  • молоко – 1 ст. л.

Важливо: усі інгредієнти повинні бути холодними!

Спосіб приготування:

1. Дріжджі залити теплим молоком. Додати 1 ч. л. цукру та 2 ст. л. борошна. Перемішати та залишити на 10 хвилин.

2. Решту борошна змішати з цукром та сіллю. Додати до суміші дріжджі з молоком. Перемішати.

3. Поступово додати яйця. Вимішувати тісто на низьких обертах 4 хвилини, потім – 6 хвилин.

4. Поступово додати масло, продовжуючи вимішувати тісто до однорідності.

5. Змазати глибоку миску маслом, покласти тісто та накрити харчовою плівкою. Залишити на ніч у холодильнику.

6. Розділити тісто на 2 частини, викласти у форми та залишити у духовці на 1 годину при температурі 37 градусів.

7. Розігріти духовку до температури 180 градусів. Верх бріоші змазати збитим жовтком із молоком. Випікати 18-20 хвилин.

8. Бріош охолодити приблизно 10 хвилин у формі, після чого покласти на решітку.

Що буде, якщо пити молоко щодня - користь і небезпека популярного напою

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 5:45

Молоко з дитинства вважають символом здоров’я. Воно містить кальцій, білок і вітаміни, які підтримують організм. Однак сучасні дослідження показують, що щоденне вживання цього продукту має як переваги, так і недоліки, передають Патріоти України. Молоко...

Не робіть помилок! ТОП-9 спецій, які повністю зіпсують смачні котлети

четвер, 9 жовтень 2025, 19:05

Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...