Не черствіють кілька днів: Рецепт ароматних булочок-бріошів, у магазині таких не купити

Булочка, або хліб бріош – це знаменита у французькій кухні здоба, яку почали готувати ще далеко у ХVІ столітті. Та навіть сьогодні цей виріб не втрачає своєї актуальності, і це не дивно. У бріош вдало поєднуються інгредієнти, завдяки яким тісто надзвичайно легко готується, швидко вимішується та не прилипає до рук. А сама бріош залишається пухкою, ароматною та не черствіє упродовж декількох днів. Як приготувати хліб бріош та вдале тісто , розповіла фудблогерка Олена Ольшевська в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • дріжджі свіжі – 8 г
  • тепле молоко – 100 мл
  • борошно – 250 г
  • цукор – 40 г
  • сіль – 1 ч. л.
  • яйця – 3 шт.
  • вершкове масло – 175 г

Додатково:

  • жовток – 1 шт.
  • молоко – 1 ст. л.

Важливо: усі інгредієнти повинні бути холодними!

Спосіб приготування:

1. Дріжджі залити теплим молоком. Додати 1 ч. л. цукру та 2 ст. л. борошна. Перемішати та залишити на 10 хвилин.

2. Решту борошна змішати з цукром та сіллю. Додати до суміші дріжджі з молоком. Перемішати.

3. Поступово додати яйця. Вимішувати тісто на низьких обертах 4 хвилини, потім – 6 хвилин.

4. Поступово додати масло, продовжуючи вимішувати тісто до однорідності.

5. Змазати глибоку миску маслом, покласти тісто та накрити харчовою плівкою. Залишити на ніч у холодильнику.

6. Розділити тісто на 2 частини, викласти у форми та залишити у духовці на 1 годину при температурі 37 градусів.

7. Розігріти духовку до температури 180 градусів. Верх бріоші змазати збитим жовтком із молоком. Випікати 18-20 хвилин.

8. Бріош охолодити приблизно 10 хвилин у формі, після чого покласти на решітку.

ТОП-2 способи, щоб макарони та рис не злипалися

субота, 20 квітень 2024, 7:12

Через те, що у рисовій крупі та макаронних виробах є велика кількість крохмалю, під час приготування може бути типова проблема - злипається страва. Кулінари радять скористатися двома перевіреними способами, щоб і рис, і макарони не перетворилися на гле...

А ви це знали? Чи можна варити суп на воді з-під крана - несподівана відповідь експертів

субота, 20 квітень 2024, 6:56

Якщо одні господині сміливо використовують воду з-під крана для приготування страв чи напоїв, то інші готують лише на фільтрованій чи бутильованій воді. Та що робити, коли немає можливості фільтрувати воду чи купити бутильовану? ТСН розповідає, чи безп...