Не черствіють кілька днів: Рецепт ароматних булочок-бріошів, у магазині таких не купити

Булочка, або хліб бріош – це знаменита у французькій кухні здоба, яку почали готувати ще далеко у ХVІ столітті. Та навіть сьогодні цей виріб не втрачає своєї актуальності, і це не дивно. У бріош вдало поєднуються інгредієнти, завдяки яким тісто надзвичайно легко готується, швидко вимішується та не прилипає до рук. А сама бріош залишається пухкою, ароматною та не черствіє упродовж декількох днів. Як приготувати хліб бріош та вдале тісто , розповіла фудблогерка Олена Ольшевська в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • дріжджі свіжі – 8 г
  • тепле молоко – 100 мл
  • борошно – 250 г
  • цукор – 40 г
  • сіль – 1 ч. л.
  • яйця – 3 шт.
  • вершкове масло – 175 г

Додатково:

  • жовток – 1 шт.
  • молоко – 1 ст. л.

Важливо: усі інгредієнти повинні бути холодними!

Спосіб приготування:

1. Дріжджі залити теплим молоком. Додати 1 ч. л. цукру та 2 ст. л. борошна. Перемішати та залишити на 10 хвилин.

2. Решту борошна змішати з цукром та сіллю. Додати до суміші дріжджі з молоком. Перемішати.

3. Поступово додати яйця. Вимішувати тісто на низьких обертах 4 хвилини, потім – 6 хвилин.

4. Поступово додати масло, продовжуючи вимішувати тісто до однорідності.

5. Змазати глибоку миску маслом, покласти тісто та накрити харчовою плівкою. Залишити на ніч у холодильнику.

6. Розділити тісто на 2 частини, викласти у форми та залишити у духовці на 1 годину при температурі 37 градусів.

7. Розігріти духовку до температури 180 градусів. Верх бріоші змазати збитим жовтком із молоком. Випікати 18-20 хвилин.

8. Бріош охолодити приблизно 10 хвилин у формі, після чого покласти на решітку.

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...