
Перевірити натуральність олії можна за допомогою кількох простих лайфхаків у домашніх умовах. Ось декілька способів, передають Патріоти України
Поставте пляшку олії в холодильник на кілька годин:
Натуральна олія – загусне або з’явиться осад.
Фальсифікат – залишиться рідкою, якщо містить домішки рафінованих або штучних жирів.
Змочіть гніт ватного диска в олії та підпаліть:
Чиста олія – горітиме рівним полум’ям без тріску.
Підробка – може коптити, тріщати через наявність домішок.
Капніть трохи олії в склянку з холодною водою:
Натуральна олія – збирається в окремі краплі та не розчиняється.
Фальсифікат – може залишати мутний слід або змішуватися з водою.
Намочіть шматочок білого хліба в олії:
Якісна олія – хліб стане м’яким.
Погана олія – хліб може швидко висохнути та стати твердим через домішки.
Натуральна олія має містити лише 100% олію без домішок.
Уникати продуктів із позначками "олія із суміші" або "олія з додаванням..."
Домашня квашена капуста - справжній суперфуд, багатий на вітамін С і корисні ферменти. Квашену капусту ще називають еліксиром молодості для жінок. Вона легко готується, зберігає свіжість і смак, а головне - не має нічого спільного з маринованою капусто...
Чорна кава та еспресо - популярні способи приготувати напій із кавових зерен, проте за рівнем кофеїну та антиоксидантів вони помітно відрізняються, передають Патріоти України. Якщо порівнювати однакові за об'ємом порції, еспресо зазвичай виявляється бі...