Перевірити натуральність олії можна за допомогою кількох простих лайфхаків у домашніх умовах. Ось декілька способів, передають Патріоти України
Поставте пляшку олії в холодильник на кілька годин:
Натуральна олія – загусне або з’явиться осад.
Фальсифікат – залишиться рідкою, якщо містить домішки рафінованих або штучних жирів.
Змочіть гніт ватного диска в олії та підпаліть:
Чиста олія – горітиме рівним полум’ям без тріску.
Підробка – може коптити, тріщати через наявність домішок.
Капніть трохи олії в склянку з холодною водою:
Натуральна олія – збирається в окремі краплі та не розчиняється.
Фальсифікат – може залишати мутний слід або змішуватися з водою.
Намочіть шматочок білого хліба в олії:
Якісна олія – хліб стане м’яким.
Погана олія – хліб може швидко висохнути та стати твердим через домішки.
Натуральна олія має містити лише 100% олію без домішок.
Уникати продуктів із позначками "олія із суміші" або "олія з додаванням..."
Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів. Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко, передають Патріоти України. К...
Деруни можна назвати чудовою бюджетною стравою, здатною принести різноманітність у звичний раціон. Однак для того, щоб страва сподобалась всім домашнім, вона має бути красивою та смачною, передають Патріоти України. За естетику дерунів відповідає колір...