Не гірше фірмового голландського, але дешевше: Рецепт домашнього лікеру "Адвокат"

Всім відома фраза, що в кінці життя ми будемо шкодувати, що мало подорожували і мало кохали. Ніщо не може зрівнятися з новими емоціями від смаку кави з крем-лікером та запашної випічки, зазначають Патріоти України та пропонують вам приготувати лікер власноруч.

Для 1 л лікеру знадобиться:

  • 400 г цукру,
  • 8 – 12 яєчних жовтків,
  • 0,5 л горілки 45°С,
  • ванільна есенція,
  • 50 мл коньяку,
  • 60 – 70 мл чистого спирту.

Приготування:

  1. Розітріть жовтки з 200 г цукру в однорідну масу.
  2. З іншого цукру і 85 мл води зваріть сироп і охолодіть.
  3. Змішайте горілку, коньяк, спирт, додайте ванільну есенцію. Цю суміш повільно влийте, постійно помішуючи, в сироп, а потім, не перестаючи помішувати, – в жовткову масу. Двічі процідіть через сито.

Бажано дати лікеру пару тижнів настоятися.

Дуже важливо! Яйця для цього лікеру потрібно брати дуже свіжі з яскраво-жовтими жовтками. Інакше лікер вийде несмачним, жовтувато-сірого кольору.

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...