Не гірше фірмового голландського, але дешевше: Рецепт домашнього лікеру "Адвокат"

Всім відома фраза, що в кінці життя ми будемо шкодувати, що мало подорожували і мало кохали. Ніщо не може зрівнятися з новими емоціями від смаку кави з крем-лікером та запашної випічки, зазначають Патріоти України та пропонують вам приготувати лікер власноруч.

Для 1 л лікеру знадобиться:

  • 400 г цукру,
  • 8 – 12 яєчних жовтків,
  • 0,5 л горілки 45°С,
  • ванільна есенція,
  • 50 мл коньяку,
  • 60 – 70 мл чистого спирту.

Приготування:

  1. Розітріть жовтки з 200 г цукру в однорідну масу.
  2. З іншого цукру і 85 мл води зваріть сироп і охолодіть.
  3. Змішайте горілку, коньяк, спирт, додайте ванільну есенцію. Цю суміш повільно влийте, постійно помішуючи, в сироп, а потім, не перестаючи помішувати, – в жовткову масу. Двічі процідіть через сито.

Бажано дати лікеру пару тижнів настоятися.

Дуже важливо! Яйця для цього лікеру потрібно брати дуже свіжі з яскраво-жовтими жовтками. Інакше лікер вийде несмачним, жовтувато-сірого кольору.

Пересолену рибу можна "врятувати"! Хитрощі, про які багато хто не знає

четвер, 10 квітень 2025, 13:09

Багатьом подобається подавати як закуску або навіть основну страву солону рибу. Такий спосіб приготування риби багатьом приходиться до смаку, передають Патріоти України. Проте чи всі господині солять продукт самостійно. Деколи простіше купити вже готов...

Секрет досвідчених господинь! Як приготувати справжній гуляш, щоб було ситно й смачно

четвер, 10 квітень 2025, 12:05

Гуляш – улюблена страва, яку цінують у багатьох країнах. Досі не вщухають суперечки про те, як правильно називати гуляш, передають Патріоти України. Гуляш готують із шматочків телятини або яловичини, які обсмажують на сковорідці із цибулею. Окремо можн...