Не гірше, ніж хачапурі: Рецепт молдовської плачинди з сиром

Іноді хочеться побалувати своїх рідних незвичною вечерею. І якщо ви вже робили страву грузинської кухні під назвою хачапурі по-аджарськи, цього разу спробуйте приготувати молдовську плачинду. Патріоти України діляться з вами її простим рецептом.

Плачинда – це вид пирога у вигляді круглого (іноді квадратного) коржика з начинкою. Одна з багатьох національних страв Румунії, Молдови та Південної України.

Інгредієнти: вода (250 мл), борошно пшеничне (500 г), сіль (1 ч. л. - у тісто, 1 ч. л. - у начинку), рослинна олія (100 мл), сир (500 г), яйце (1 шт.), кріп та петрушка (1 пучок), зелена цибуля (0,5 пучка).

Приготування:

Чисту відфільтровану воду трохи підігріваємо, потім виливаємо в миску та розчиняємо в ній 1 ч. л. солі, а потім додаємо 2 ст. л. рослинної олії. Перемішуємо.

В іншу миску просіюємо через сито борошно. У центрі робимо невелике заглиблення та вливаємо туди воду з сіллю та олією. М'яке тісто замішуємо спочатку ложкою, потім руками. Накриваємо його харчовою плівкою або перекладаємо в пакет і даємо відпочити приблизно 20-30 хвилин.

Тим часом займемося начинкою. Зелень і цибулю промиваємо під проточною водою, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно нарізаємо їх.

У мисці змішуємо сир, нарізані зелень, цибулю та одне яйце. Ретельно розминаємо все виделкою і солимо до смаку.

Беремо тісто і вимішуємо його ще раз. Потім ділимо на 6-8 приблизно рівних частин. З кожної частини необхідно скачати невелику кулю – для цього краще спочатку змастити руки олією, щоб тісто не прилипало.

За допомогою качалки розкочуємо кожну кулю в невеликий коржик, обидві сторони якого також змащуємо олією. Проробляємо те саме з іншими частинами і залишаємо коржики в такому вигляді приблизно на 10 хвилин.

Потім розкочуємо або розтягуємо руками кожен коржик, щоб він став дуже тонким. У середину викладаємо кілька ложок начинки. Потім з'єднуємо в центрі всі протилежні краї тіста внапуск - начинка має бути повністю "укутана" тістом. Щоб було легше це робити, можна зробити 8 надрізів на тісті, а потім з'єднувати протилежні краї.

Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо на неї першу плачинду швами донизу. Обсмажуємо до золотавої скоринки приблизно 3-4 хвилини, а потім перевертаємо на інший бік за допомогою лопатки. Тримаємо на сковороді ще приблизно 2-3 хвилини та знімаємо з вогню. Проробляємо те саме з іншими заготовками.

Подаємо ароматні плачинди зі сметаною або будь-яким іншим соусом до столу і насолоджуємось смаком.

Джерело: Апостроф

Не робіть так! ТОП-3 неочевидні помилки можуть зіпсувати смак котлет

четвер, 18 квітень 2024, 10:15

Якщо домашні знають про те, що господиня планує готувати котлети, всі готуються до дегустації неймовірно смачної страви. Однак її занадто легко зіпсувати, зробивши не очевидні помилки. У чому вони полягають, передають Патріоти України. Багато хто намаг...

Лише спробуйте! Мариновані огірки з яблуками - овочі виходять хрусткими, а розсіл смачним

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Завдяки цьому рецепту ви не тільки пригостите домашніх хрусткими огірками, але й отримаєте смачний розсольний напій, передають Патріоти України.