На вихідних хочеться урізноманітнити звичне меню смачними та ситними стравами. Але якщо у вас немає часу піцу, зробіть гарячі бутерброди у духовці. Патріоти України підібрали для вас найпростіший рецепт.
Інгредієнти на 12 бутербродів: печериці (400 г), цибуля (2 шт.), вершкове масло (50 г), рослинна олія (3 ст. л.), сметана (12 ч. л.), хліб (12 шматочків), твердий або напівтвердий сир (250 г), сіль, перець мелений, прованські трави.
Приготування:
Гриби промиваємо у проточній воді від пилу та бруду, обрізаємо потемнілі місця. Потім ріжемо їх дуже дрібним кубиком. Цибулю очищаємо від лушпиння і теж подрібнюємо.
Розігріваємо сковороду з маслом та рослинною олією і викладаємо на неї цибулю. Щоб вона не пригоріла, можна додати щіпку цукру. Потім додаємо гриби і смажимо доти, доки вони не стануть золотисто-коричневого кольору. Наприкінці солимо, перчимо і додаємо приправи на свій смак, наприклад, прованські трави. Перекладаємо обсмажені печериці в окремий посуд і чекаємо, поки вони охолонуть.
Твердий сир тремо на великій тертці. Хліб, наприклад, батон, нарізаємо акуратними скибочками, а потім змащуємо сметаною. Зверху викладаємо 1 ст. л. грибної начинки та посипаємо тертим сиром. Робимо те саме з рештою хліба і начинки.
Також можна поекспериментувати та додати в начинку обсмажене куряче філе або шматочок ковбаси чи шинки, перед сирним шаром покласти скибочку помідора, а також змастити хліб майонезом чи будь-яким іншим соусом.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180-190°С.
Деко для випічки застилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього бутерброди. Відправляємо їх у гарячу духовку приблизно на 7-10 хвилин.
Виймаємо деко з закускою і чекаємо декілька хвилин, поки вона охолоне.
Подаємо апетитні гарячі бутерброди з грибами та сиром до столу та насолоджуємося швидкою закускою.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...