Не гірше, ніж піца: Рецепт ароматних гарячих бутербродів з грибами нашвидкуруч

На вихідних хочеться урізноманітнити звичне меню смачними та ситними стравами. Але якщо у вас немає часу піцу, зробіть гарячі бутерброди у духовці. Патріоти України підібрали для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти на 12 бутербродів: печериці (400 г), цибуля (2 шт.), вершкове масло (50 г), рослинна олія (3 ст. л.), сметана (12 ч. л.), хліб (12 шматочків), твердий або напівтвердий сир (250 г), сіль, перець мелений, прованські трави.

Приготування:

Гриби промиваємо у проточній воді від пилу та бруду, обрізаємо потемнілі місця. Потім ріжемо їх дуже дрібним кубиком. Цибулю очищаємо від лушпиння і теж подрібнюємо.

Розігріваємо сковороду з маслом та рослинною олією і викладаємо на неї цибулю. Щоб вона не пригоріла, можна додати щіпку цукру. Потім додаємо гриби і смажимо доти, доки вони не стануть золотисто-коричневого кольору. Наприкінці солимо, перчимо і додаємо приправи на свій смак, наприклад, прованські трави. Перекладаємо обсмажені печериці в окремий посуд і чекаємо, поки вони охолонуть.

Твердий сир тремо на великій тертці. Хліб, наприклад, батон, нарізаємо акуратними скибочками, а потім змащуємо сметаною. Зверху викладаємо 1 ст. л. грибної начинки та посипаємо тертим сиром. Робимо те саме з рештою хліба і начинки.

Також можна поекспериментувати та додати в начинку обсмажене куряче філе або шматочок ковбаси чи шинки, перед сирним шаром покласти скибочку помідора, а також змастити хліб майонезом чи будь-яким іншим соусом.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180-190°С.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього бутерброди. Відправляємо їх у гарячу духовку приблизно на 7-10 хвилин.

Виймаємо деко з закускою і чекаємо декілька хвилин, поки вона охолоне.

Подаємо апетитні гарячі бутерброди з грибами та сиром до столу та насолоджуємося швидкою закускою.

Джерело: Апостроф

Смачно і економно! Як замаринувати обрізки лосося для бутербродів

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:10

Філе червоної риби не кожному по кишені. Натомість обрізки - бюджетний варіант, з якого можна приготувати різні страви. Але найлегше - просто замаринувати для бутербродів чи в салати. Зверніть увагу, що готові солоні обрізки і морожені відрізняються в ...

Господиням на замітку! Чим можна замінити яйця у тісті для випічки

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:09

Яйця зараз за ціною стали золотими, тому для господинь актуальне питання: чим їх замінити у випічці? Пропонуємо декілька перевірених варіантів, що допоможуть вам економити на яйцях у наш час. Для приготування солодкої випічки замість яєць можна додати ...