Не гірше, ніж піца: Рецепт ароматних гарячих бутербродів з грибами нашвидкуруч

На вихідних хочеться урізноманітнити звичне меню смачними та ситними стравами. Але якщо у вас немає часу піцу, зробіть гарячі бутерброди у духовці. Патріоти України підібрали для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти на 12 бутербродів: печериці (400 г), цибуля (2 шт.), вершкове масло (50 г), рослинна олія (3 ст. л.), сметана (12 ч. л.), хліб (12 шматочків), твердий або напівтвердий сир (250 г), сіль, перець мелений, прованські трави.

Приготування:

Гриби промиваємо у проточній воді від пилу та бруду, обрізаємо потемнілі місця. Потім ріжемо їх дуже дрібним кубиком. Цибулю очищаємо від лушпиння і теж подрібнюємо.

Розігріваємо сковороду з маслом та рослинною олією і викладаємо на неї цибулю. Щоб вона не пригоріла, можна додати щіпку цукру. Потім додаємо гриби і смажимо доти, доки вони не стануть золотисто-коричневого кольору. Наприкінці солимо, перчимо і додаємо приправи на свій смак, наприклад, прованські трави. Перекладаємо обсмажені печериці в окремий посуд і чекаємо, поки вони охолонуть.

Твердий сир тремо на великій тертці. Хліб, наприклад, батон, нарізаємо акуратними скибочками, а потім змащуємо сметаною. Зверху викладаємо 1 ст. л. грибної начинки та посипаємо тертим сиром. Робимо те саме з рештою хліба і начинки.

Також можна поекспериментувати та додати в начинку обсмажене куряче філе або шматочок ковбаси чи шинки, перед сирним шаром покласти скибочку помідора, а також змастити хліб майонезом чи будь-яким іншим соусом.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180-190°С.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього бутерброди. Відправляємо їх у гарячу духовку приблизно на 7-10 хвилин.

Виймаємо деко з закускою і чекаємо декілька хвилин, поки вона охолоне.

Подаємо апетитні гарячі бутерброди з грибами та сиром до столу та насолоджуємося швидкою закускою.

Джерело: Апостроф

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...