Не купуйте більше "хімічні" магазинні: Рецепт домашніх мармеладних цукерок лише з трьох інгредієнтів

Мармеладні цукерки змушують серця багатьох ласунів битися прискорено.Улюблені з дитинства ласощі, точно будуть ще смачнішими, якщо зробити їх самостійно. Домашні мармеладні цукерки – справжнє відкриття для тих, хто не може жити без солодощів, але хоче обмежити споживання хімічних барвників та ароматизаторів. Можна приготувати цукерки з будь-якого соку, або компоту і сміливо пригощати малюків, радять Патріоти України.

Смачний мармелад готується дуже швидко і легко. Крім того, для процесу потрібні лише три доступних інгредієнти: сік, цукор і желатин. За бажанням можна додати лимонну кислоту, щоб цукерки були свіжішими та збалансованими на смак. Це, безумовно, одні з найкращих ласощів, які ви можете приготувати для своїх близьких!

Вам знадобиться:

  • Вишневий, або будь-який інший сік 300 мл
  • Цукор 160 г
  • Желатин 40 г

Приготування:

У каструлі з товстим дном змішайте сік, цукор і желатин і залиште набухати.

Після того, як желатин набухне, нагрійте суміш на середньому вогні, постійно помішуючи. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, помішуючи, до однорідності. Коли желатин повністю розчиниться, зніміть каструлю з вогню.

Вибрану форму змастіть рослинною олією і вилийте в неї підготовлену масу через сито. Дайте масі охолонути до кімнатної температури, потім накрийте плівкою і поставте в холодильник до застигання, приблизно на 2 години.

Охолоджений мармелад акуратно вийміть з форми та наріжте шматочками.

Смачні та яскраві мармеладні цукерки готові! Зробити такі домашні ласощі зовсім нескладно, їх можна красиво упакувати та використати у якості подарунка. Смачного!

ТОП-10 продуктів, які потрібно їсти для здорового серця: поради кардіологів

п’ятниця, 7 листопад 2025, 13:10

Серце —-найважливіший м’яз нашого організму, і те, що ми їмо, безпосередньо впливає на його роботу. Кардіологи радять включати у раціон продукти, які зміцнюють судини, знижують тиск і рівень холестерину, передають Патріоти України. Містить корисні жири...

Що таке паста Амосова і чому її називають “вітамінною бомбою” для серця

п’ятниця, 7 листопад 2025, 12:45

Паста Амосова - це натуральна суміш із сухофруктів, горіхів і меду, яку розробив відомий український кардіохірург Микола Амосов. Вона зміцнює серце, імунітет і допомагає відновити сили після хвороб чи стресів, передають Патріоти України. У традиційному...