Сезон яблучних пирогів триває, а урізноманітнити цей чудовий час можна десертом із кокосовими нотками. Пиріг готується прямо на деку, але не лякайтеся його розмірів, ви не помітите, як десерт розлетиться, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для штрейзеля:
Приготування:
Чистимо яблука, ріжемо кубиками, складаємо в сковороду чи сотейник. Додаємо сік одного лимона та цукор, тушкуємо на невеликому вогні до розм'якшення яблук.
Для тіста змішуємо сухі інгредієнти, додаємо масло, потім по одному вводимо яйця. Наприкінці додаємо молоко та замішуємо тісто.
Готове тісто виливаємо на застелене пергаментним папером деко і відправляємо на 10 хвилин у розігріту до 180°C духовку.
У цей час готуємо кокосовий штрейзель (крихту): змішуємо всі інгредієнти до бажаної консистенції - тісто має стискатися в кулаку і тримати форму.
Дістаємо корж із духовки, викладаємо на нього яблука, зверху посипаємо кокосовою крихтою. Печемо пиріг, поки він не зарум'яниться. Смачного!
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...
Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...