Не рецепт, а знахідка. Свинина в духовці, яка тане в роті

Запечена з медом, аджикою і спеціями свинина в духовці, буде дуже смачною, м’якою і соковитою, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Цей рецепт я знайшла давно і вже багато років ним користуюся і тішу свою сім’ю, зазначають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • шия, грудинка або підчеревина – 1.2 кг;
  • сіль – 2\3 ст.л;
  • перець, паприка, коріандр – по 1 ч.л;
  • аджика або гострий кетчуп – 2 чт.л;
  • мед – 1 ч.л.

М’ясо промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.

По всій поверхні робимо надрізи глибиною близько 5 мм.

Солимо і перчимо, посипаємо паприкою і коріандром. Дуже добре втираємо суміш в м’ясо з усіх боків.

Обертаємо м’ясо плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин, а краще за все, на всю ніч.

Викладаємо м’ясо в форму на невелику решітку – так буде стікати жир і закуска вийде соковитою, але без зайвого жиру.

Ставимо в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.

Для глазурі змішуємо мед, аджику або кетчуп і паприку. Перемішуємо.

Змащуємо глазур’ю м’ясо і допікаємо ще хвилин 20.

Можна подавати закуску в якості гарячої страви або остудити, порізати скибочками і викласти нарізкою.

Ви все життя п’єте каву неправильно: один інгредієнт - і жир зникає!

середа, 13 серпень 2025, 7:15

Кава - не просто напій, який допомагає прокинутися. Виявляється, при правильному приготуванні вона здатна запускати процеси спалювання жиру і прискорювати метаболізм, передають Патріоти України. Але все залежить від того, що саме ви в неї додаєте. Досл...

А ви це знали? Що буде, якщо зберігати лимони в морозилці

вівторок, 12 серпень 2025, 12:40

Ось що станеться, якщо зберігати лимони в морозилці, передають Патріоти України.