Не рецепт, а знахідка! Універсальний маринад з 5 продуктів для будь-якого м’яса перед запіканням

Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти України.

Подробиці

Перед запіканням бажано витримати м’ясо протягом декількох годин. Візьміть собі за правило: якщо готувати треба на вечір, то маринуйте вранці; якщо страва треба в першій половині дня, то маринуйте на ніч.

Ця заправка не має нічого секретного чи незвичайного, як люблять казати фуд-блогери. Потрібно лише змішати пропорційно до кількості м’яса, проте на власний смак мед, гірчицю, паприку, сік із лимона, соєвий соус. Саме ці п’ять інгредієнтів зроблять навіть із жорсткого шматка ніжну страву, волокна будуть танути в роті.

Щоб не писати пропорцію “беріть на око”, уточнимо: на 500 г м’яса треба 1 ст.л. меду, 2 ч.л. гірчиці, 1 ч.л. паприки, 1 ст.л. лимонного соку, 100 г соєвого соусу.

Ви могли це не знати! Що станеться з організмом, якщо з'їсти морозиво на ніч

понеділок, 16 червень 2025, 6:30

Чимало людей не відмовляться посмакувати ввечері морозивом, особливо коли надворі спека. Однак такі солодощі можуть призвести до підвищення рівня глюкози в крові, що впливає на сон та загальне самопочуття.Про це повідомляє портал Interia Kobieta. Дієто...

Саме сезон! Як зварити полуничне варення за 5 хвилин

понеділок, 16 червень 2025, 6:15

Ягоди, на відміну від овочів та помідорів зокрема, не стають кориснішими від тривалості термічної обробки. Це означає, що чим довше варити полуничне варення, тим менш корисним воно буде для здоров’я. Шкоди, звичайно, теж ніякої, але вітаміни взимку орг...