Не робіть помилок! Чому деруни часто виходять сірими і без хрусткої скоринки

Деруни – це проста і улюблена багатьма страва з картоплі, яка вимагає особливого підходу, аби зберегти свою ніжну текстуру та апетитну хрустку скоринку. Хоча рецепт здається нескладним, при її приготуванні часто допускаються помилки, які можуть зіпсувати смак та консистенцію, передають Патріоти України

Редакція FoodOboz розповість, через що найчастіше не виходить приготувати смачні деруни. Все дуже елементарно.Однією з найпоширеніших помилок є додавання занадто великої кількості інгредієнтів. Для ідеальних дерунів потрібно обмежитися мінімумом продуктів: натертою картоплею та цибулею, які утворюють основну масу.

Після натирання картоплі важливо злити зайвий овочевий сік, інакше тісто буде занадто рідким, що ускладнить процес смаження і зробить деруни важкими.Щодо яєць, то вони додаються для зв’язування інгредієнтів, але кількість має бути помірною, щоб не перебити основний смак картоплі. Сіль і перець – єдині спеції, які доречні в цій страві, і їх також слід додавати з обережністю, щоб не переборщитиБагато господинь не знають, чи варто додавати борошно.

Якщо перестаратись з цим інгредієнтом, деруни перетворяться на "гумові" коржі, які втрачають свою легкість , стають сухими зверху і сирими всередині. Якщо ви готуєте значну кількість дерунів і хочете, щоб вони тримали форму і зберігалися довше, додайте трохи борошна, але в мінімальній кількості: приблизно 2-3 ложки на 1,5 кг картоплі.

Замість борошна можна скористатися ложкою сметани – це не лише допоможе уникнути потемніння суміші, але й надасть дерунам ніжної текстури. Якщо ж тісто виходить надто рідким, кращим рішенням буде видалити зайву вологу, ніж додавати борошно або крохмаль, що може зробити текстуру дерунів занадто щільною.

Все дуже просто! Як розпізнати, чи є пальмова олія у різних продуктах

субота, 16 листопад 2024, 13:00

У складі молочних продуктів часто можна знайти пальмову олію. Вона досить шкідлива для людського організму і може викликати серйозні захворювання. Як визначити, чи є в молочних продуктах пальмова олія - читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти Ук...

Чому їжа стає смачнішою після ночі в холодильнику - висновки дослідників

субота, 16 листопад 2024, 12:04

Багато любителів поїсти давно помітили таку закономірність: щоб смак їжі став яскравішим, потрібно поставити її в холодильник на ніч. Особливо це помітно після вживання страв, що залишилися з вчорашньої вечері, передають Патріоти України. Співробітники...