Не робіть помилок! Чому деруни часто виходять сірими і без хрусткої скоринки

Деруни – це проста і улюблена багатьма страва з картоплі, яка вимагає особливого підходу, аби зберегти свою ніжну текстуру та апетитну хрустку скоринку. Хоча рецепт здається нескладним, при її приготуванні часто допускаються помилки, які можуть зіпсувати смак та консистенцію, передають Патріоти України

Редакція FoodOboz розповість, через що найчастіше не виходить приготувати смачні деруни. Все дуже елементарно.Однією з найпоширеніших помилок є додавання занадто великої кількості інгредієнтів. Для ідеальних дерунів потрібно обмежитися мінімумом продуктів: натертою картоплею та цибулею, які утворюють основну масу.

Після натирання картоплі важливо злити зайвий овочевий сік, інакше тісто буде занадто рідким, що ускладнить процес смаження і зробить деруни важкими.Щодо яєць, то вони додаються для зв’язування інгредієнтів, але кількість має бути помірною, щоб не перебити основний смак картоплі. Сіль і перець – єдині спеції, які доречні в цій страві, і їх також слід додавати з обережністю, щоб не переборщитиБагато господинь не знають, чи варто додавати борошно.

Якщо перестаратись з цим інгредієнтом, деруни перетворяться на "гумові" коржі, які втрачають свою легкість , стають сухими зверху і сирими всередині. Якщо ви готуєте значну кількість дерунів і хочете, щоб вони тримали форму і зберігалися довше, додайте трохи борошна, але в мінімальній кількості: приблизно 2-3 ложки на 1,5 кг картоплі.

Замість борошна можна скористатися ложкою сметани – це не лише допоможе уникнути потемніння суміші, але й надасть дерунам ніжної текстури. Якщо ж тісто виходить надто рідким, кращим рішенням буде видалити зайву вологу, ніж додавати борошно або крохмаль, що може зробити текстуру дерунів занадто щільною.

Що робити, якщо оселедець дуже солоний - секрет досвідчених господинь

субота, 22 лютий 2025, 10:12

Навіть якщо оселедець надто солоний на смак, то це не привід відмовлятися від страви, передають Патріоти України. Господині знають, що є кілька способів, як виправити ситуацію і зробити рибу менш солоною. Приємного і малосоленого смаку можна досягти вс...

Не відірватися! Ця намазка зі скумбрії така, що захочете їсти її ложками

субота, 22 лютий 2025, 9:12

Намазки — найкраща кулінарна історія, бо готується швидко, всім подобається та миттєво все з’їдається. Якщо ви любите рибу, тоді цей рецепт вам сподобається. Пропонуємо його зберегти в кулінарну скарбничку, передають Патріоти України. Для приготування ...