Не робіть помилок! Чому деруни виходять жорсткі з сильно твердою скоринкою


Ми звикли готувати багато страв, головним інгредієнтом яких є картопля, передають Патріоти України.

Це деруни, картопляники, супи, запіканка, зрази, голубці та інші страви.

Але трапляється, що картопляні деруни виходять жорсткі або гумові. Причиною тому є звички та помилки господарок.

Подробиці

Виявляється, картоплю потрібно терти в останню чергу, а після цього не забути віджати зайвий сік.

Після цього потрібно додати трохи молока або сметани і інгредієнти, що залишилися, для майбутнього тіста.

Класичний рецепт дерунів:

  • 5 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 4 ст. л. рослинної олії;
  • сода та 1 склянка сметани;
  • сіль і перець.

Як готувати

Натріть картоплю на дрібну тертку, потім цибулю, після чого обов’язково зливаємо сік через марлю.

Потім додаємо яйце, борошно, соду, сіль та перець і все добре перемішуємо.

Смажаться деруни на розігрітій сковороді на рослинній олії.

Секрети

Але щоб деруни вийшли ніжними, господині рекомендують замість борошна додавати крохмаль, а замість цілого яйця спробуйте додати білок із двох яєць.

При смаженні замість рослинної олії краще використовуйте сало.

До столу подавайте зі сметаною чи салом, приємного апетиту!Ми звикли готувати багато страв, головним інгредієнтом яких є картопля.

Це деруни, картопляники, супи, запіканка, зрази, голубці та інші страви.

Але трапляється, що картопляні деруни виходять жорсткі або гумові. Причиною тому є звички та помилки господарок.

Подробиці

Виявляється, картоплю потрібно терти в останню чергу, а після цього не забути віджати зайвий сік.

Після цього потрібно додати трохи молока або сметани і інгредієнти, що залишилися, для майбутнього тіста.

Класичний рецепт дерунів:

  • 5 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 4 ст. л. рослинної олії;
  • сода та 1 склянка сметани;
  • сіль і перець.

Як готувати

Натріть картоплю на дрібну тертку, потім цибулю, після чого обов’язково зливаємо сік через марлю.

Потім додаємо яйце, борошно, соду, сіль та перець і все добре перемішуємо.

Смажаться деруни на розігрітій сковороді на рослинній олії.

Секрети

Але щоб деруни вийшли ніжними, господині рекомендують замість борошна додавати крохмаль, а замість цілого яйця спробуйте додати білок із двох яєць.

При смаженні замість рослинної олії краще використовуйте сало.

До столу подавайте зі сметаною чи салом, приємного апетиту!

Ваш улюблений чай - отрута! У пакетиках знайшли мікропластик, що потрапляє у кров

субота, 11 жовтень 2025, 18:15

Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...

Відчуваєте біль без причини? Це може бути депресія, а не серце чи шлунок

субота, 11 жовтень 2025, 10:44

Різі в животі, стрибки тиску та ломота в серці можуть бути наслідком психічних розладів, встановили дослідники з Сеченовського університету, передають Патріоти України. Найчастіше такі симптоми з’являються після перенесеного COVID-19. Вчені наголосили,...