Не робіть помилок! Чому деруни виходять жорсткі з сильно твердою скоринкою


Ми звикли готувати багато страв, головним інгредієнтом яких є картопля, передають Патріоти України.

Це деруни, картопляники, супи, запіканка, зрази, голубці та інші страви.

Але трапляється, що картопляні деруни виходять жорсткі або гумові. Причиною тому є звички та помилки господарок.

Подробиці

Виявляється, картоплю потрібно терти в останню чергу, а після цього не забути віджати зайвий сік.

Після цього потрібно додати трохи молока або сметани і інгредієнти, що залишилися, для майбутнього тіста.

Класичний рецепт дерунів:

  • 5 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 4 ст. л. рослинної олії;
  • сода та 1 склянка сметани;
  • сіль і перець.

Як готувати

Натріть картоплю на дрібну тертку, потім цибулю, після чого обов’язково зливаємо сік через марлю.

Потім додаємо яйце, борошно, соду, сіль та перець і все добре перемішуємо.

Смажаться деруни на розігрітій сковороді на рослинній олії.

Секрети

Але щоб деруни вийшли ніжними, господині рекомендують замість борошна додавати крохмаль, а замість цілого яйця спробуйте додати білок із двох яєць.

При смаженні замість рослинної олії краще використовуйте сало.

До столу подавайте зі сметаною чи салом, приємного апетиту!Ми звикли готувати багато страв, головним інгредієнтом яких є картопля.

Це деруни, картопляники, супи, запіканка, зрази, голубці та інші страви.

Але трапляється, що картопляні деруни виходять жорсткі або гумові. Причиною тому є звички та помилки господарок.

Подробиці

Виявляється, картоплю потрібно терти в останню чергу, а після цього не забути віджати зайвий сік.

Після цього потрібно додати трохи молока або сметани і інгредієнти, що залишилися, для майбутнього тіста.

Класичний рецепт дерунів:

  • 5 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 4 ст. л. рослинної олії;
  • сода та 1 склянка сметани;
  • сіль і перець.

Як готувати

Натріть картоплю на дрібну тертку, потім цибулю, після чого обов’язково зливаємо сік через марлю.

Потім додаємо яйце, борошно, соду, сіль та перець і все добре перемішуємо.

Смажаться деруни на розігрітій сковороді на рослинній олії.

Секрети

Але щоб деруни вийшли ніжними, господині рекомендують замість борошна додавати крохмаль, а замість цілого яйця спробуйте додати білок із двох яєць.

При смаженні замість рослинної олії краще використовуйте сало.

До столу подавайте зі сметаною чи салом, приємного апетиту!

А ви це знали? Навіщо господині кладуть у каструлю з м’ясом бананову шкірку

понеділок, 2 червень 2025, 18:12

При приготуванні м’яса смачним виходить щось одне: або шматок яловичини, або бульйон, в якому він варився. Але є хитрість, завдяки якій і те й те виходить апетитним та смачним. Бульйон, наприклад, можна потім використовувати для приготування супу, пере...

Є секрет! Як додавати борошно в тісто, щоб млинці вийшли смачними та красивими

понеділок, 2 червень 2025, 17:12

Млинці не вважаються стравою, яку складно приготувати. І все ж таки існує чимало нюансів, які необхідно враховувати. На смакові якості та консистенцію млинців можуть серйозно вплинути обставини, які спочатку здаються незначними, передають Патріоти Укра...