Не робіть помилок! Чому куряче філе виходить жорстким

Куряче філе вважається одним із найкорисніших видів м’яса, передають Патріоти України.

Його дозволяється вживати навіть під час схуднення, оскільки грудка не містить великої кількості калорій.

Але не завжди вдається приготувати смачно.

Подробиці

У молодих без досвіду господинь відварене або смажене філе може вийти занадто жорстким. Однак куряче м’ясо при правильній обробці таким вийти не повинно.

Через яку помилку курка виходить “гумова”?

Досвідчені кухарі знають, що куряче філе приготувати легко і просто. Якщо ж воно вийшло жорстким, це пов’язано з перевищенням часу приготування.

Якщо готувати або смажити курку занадто тривалий час, то м’ясо втрачає свою текстуру.

Руйнуються волокна, таке філе стає несмачним, його неможливо їсти.

Якщо ви не хочете пересушити куряче філе, то дотримуйтесь прийнятих часових рамок.

Для варіння достатньо 25 хвилин, щоб куряче філе стало прикрасою салату.

При тушкуванні на вогні теж варто дотримуватись даних тимчасових рамок. Також кухарі рекомендують готувати філе на інтенсивному вогні. Це дозволить приготувати його соковитим та м’яким.

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...