Сирники – це улюблений сніданок багатьох, адже вони ніжні, ароматні та смачні. Але буває так, що замість апетитних, рум’яних виробів виходить рідке тісто, сирники розпливаються на сковорідці або стають надто щільними. Причина цього – типові помилки у приготуванні, яких можна легко уникнути, передають Патріоти України.
Про нюанси, які можуть зіпсувати ваші сирники та як зробити їх ідеальними розповіла фудблогерка Валерія Матрохіна (valeria.matrokhina) в Instagram. Головний секрет – правильний вибір сиру, баланс інгредієнтів та правильна техніка смаження.
Головні помилки у приготуванні сирників
1. Неправильний вибір сиру
Основа смачних сирників – якісний кисломолочний сир. Він має бути не надто сухим, але й не рідким. Оптимальний варіант – сир із жирністю 5%, який легко перетерти через сито або збити блендером для ніжної текстури. Якщо сир надто сухий, сирники вийдуть жорсткими, а якщо водянистий – розпадатимуться під час смаження.
2. Надлишок вологи
Якщо в сирі багато рідини, сирники не тримають форму. Щоб уникнути цього, зайву вологу потрібно прибрати: загорніть сир у марлю або паперовий рушник і злегка відтисніть. Це допоможе зробити структуру тіста більш щільною, що позитивно позначиться на кінцевому результаті.
3. Додавання всього яйця
Білок у яйці містить велику кількість води, що може зробити тісто рідким. Тому в сирники варто додавати лише жовток – він зробить їх ніжними, але водночас щільними та не розтікаючимися.
4. Використання неправильного борошна
Занадто велика кількість борошна робить сирники жорсткими, а його нестача – рідкими. Використання манки або рисового борошна, що також може вплинути на текстуру. Важливо знайти ідеальний баланс – достатньо 30-35 г борошна на 300 г сиру.
5. Занадто багато цукру
Цукор у великій кількості робить тісто рідким, адже при нагріванні він розчиняється, і сирники можуть втратити форму. Достатньо 1-2 чайних ложок, щоб зберегти баланс між солодкістю та правильною консистенцією тіста.
Як приготувати ідеальні сирники
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Змішайте сир із жовтком, борошном, цукром та сіллю.
2. Додайте ванільний екстракт або інші смакові добавки за бажанням.
3. Замісіть однорідне тісто.
4. Сформуйте ковбаску, наріжте її на порційні шматочки та зліпіть сирники, при необхідності підпилюючи борошном.
5. Смажте сирники на середньому вогні у невеликій кількості рослинної олії.
6. Щоб вони краще пропеклися, можна накрити сковорідку кришкою.
Звичайний курячий суп перетвориться на вишукану страву, якщо додати до нього цей інгредієнт. У традиційному бульйоні з курки, крім м’яса, завжди присутні картопля, локшина та цибульно-морквяна засмажка, передають Патріоти України. Але що буде, якщо зам...
Смажена картопля є однією з найулюбленіших страв, проте далеко не завжди вона виходить смачною. Іноді смак псує надмірна кількість олії, часом частина картоплі залишається сирою, тоді як решта майже підгоріла, передають Патріоти України. Всі ці промахи...