Не робіть помилок! Чому опускається шарлотка після випічки

Кожен кулінар хоче, щоб приготований ним яблучний пиріг вийшов максимально пишним, передають Патріоти України.

Ось тільки досягти цієї мети виходить далеко не завжди.

Подробиці

Нерідко господині стикаються з наступною неприємною обставиною: у духовці шарлотка, здавалося б, піднялася, проте після завершення приготування страва миттєво опадає.

Така неприємність може статись, якщо допущені певні помилки.

Перепад температур

Однією з причин зникнення «повітряності» пирога є різкий перепад температур.

Тому після завершення приготування шарлотки потрібно залишити її в духовці на кілька хвилин.

Також важливо враховувати, що в духовці не повинні бути занадто висока температура. Страва чудово приготується, якщо температура у духовій шафі становитиме 180 градусів.

Додавання зайвих інгредієнтів

У тісто для яблучного пирога не потрібно додавати соду або розпушувач.

Справа в тому, що саме через ці компоненти шарлотка може втратити об’єм. Повітряною вона стає за рахунок яєць.

Не обваляли яблука у борошні

Яблука – обов’язковий інгредієнт для шарлотки. Однак їх не варто класти в пиріг у «голому» вигляді.

Шматочки яблук повинні отримати «одяг». Йдеться про борошно. Саме за рахунок наявності цього сипучого компонента сік з них не витече.

Скільки масла - це забагато? Кардіолог назвав безпечну норму

неділя, 28 грудень 2025, 7:15

Вершкове масло давно має суперечливу репутацію через високий вміст жиру та холестерину. Проте, як зазначають кардіологи, його вплив на артеріальний тиск часто недооцінюють, Патріоти України. За словами доктора Сема Сетареха з Beverly Hills Cardiovascul...

Дивовижний трюк для ніжного м’яса, який здивує всіх

неділя, 28 грудень 2025, 6:45

Щоб отримати соковите, ніжне м’ясо, варто скористатися цими трюками, передають Патріоти України. М’ясо після таких процедур буде ніжним, делікатним і буквально танути в роті. Це працює як для дітей, так і для дорослих, і перетворює будь-яку страву на р...