Кожен кулінар хоче, щоб приготований ним яблучний пиріг вийшов максимально пишним, передають Патріоти України.
Ось тільки досягти цієї мети виходить далеко не завжди.
Нерідко господині стикаються з наступною неприємною обставиною: у духовці шарлотка, здавалося б, піднялася, проте після завершення приготування страва миттєво опадає.
Така неприємність може статись, якщо допущені певні помилки.
Перепад температур
Однією з причин зникнення «повітряності» пирога є різкий перепад температур.
Тому після завершення приготування шарлотки потрібно залишити її в духовці на кілька хвилин.
Також важливо враховувати, що в духовці не повинні бути занадто висока температура. Страва чудово приготується, якщо температура у духовій шафі становитиме 180 градусів.
Додавання зайвих інгредієнтів
У тісто для яблучного пирога не потрібно додавати соду або розпушувач.
Справа в тому, що саме через ці компоненти шарлотка може втратити об’єм. Повітряною вона стає за рахунок яєць.
Не обваляли яблука у борошні
Яблука – обов’язковий інгредієнт для шарлотки. Однак їх не варто класти в пиріг у «голому» вигляді.
Шматочки яблук повинні отримати «одяг». Йдеться про борошно. Саме за рахунок наявності цього сипучого компонента сік з них не витече.
З віком наш мозок природно зменшується в об’ємі, а разом із цим приходить забудькуватість та зниження когнітивних функцій. Особливо вразливою до старіння є ділянка мозку під назвою гіпокамп, яка відповідає за збереження пам’яті, передають Патріоти Укра...
Шоколад - один із найулюбленіших продуктів у світі, який дарує задоволення. Водночас навколо нього існує чимало міфів, які змушують людей вважати його шкідливим і навіть небезпечним для здоров’я, передають Патріоти України. Чи справді він провокує акне...