Не робіть помилок! Чому пиріг всередині не пропікається, а краї підгорають

Найчастіше пиріг не пропікається всередині, коли не вистачає якихось інгредієнтів, порушено температурний режим, час приготування. Іноді винна нова техніка, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб пропеклося пісочне тісто, інгредієнти повинні змішуватись у охолодженому вигляді, а випікати потрібно при нагріванні духовки до 240 градусів.

Тісто на дріжджах потрібно випікати за 180–200 градусів. Не забувайте, що таке тісто повинне настоятись і забродити.

У листковому тісті багато жирів, воно може не пропікатися через велику кількість шарів. Тому його рекомендують випікати за 250 градусів.

Бісквіт потрібно запікати при температурі 200 градусів лише 10 хвилин, потім температуру слід зменшити до 170.

Пиріг може не пропікатися через те, що ви часто відкриваєте дверцята.

Нерівномірне прогрівання духової шафи може стати причиною недопеченого пирога. У такому разі допоможе лише ремонт.

Пиріг може не пропікатися всередині через занадто круте тісто або надлишок в ньому цукру.

У першому випадку виправити ситуацію можна, додавши в тісто склянку молока. А цукру у пиріг багато додавати не треба.

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...