Не робіть помилок! Чому випічка прилипає до пергаменту

Всі ми вже звикли, що перш ніж поставити випікатись пиріжки чи бісквіт, деко встеляємо пергаментом. Він значно полегшує процес відставання випічки від форми, передають Патріоти України.

Подробиці

Але в кулінарії, як і в інших справах, буває по-різному. Може трапитись так, що пергамент прилип до випічки.

В чому причина прилипання

Низька якість

Перше, логічне пояснення цього факту – низька якість пергаментного паперу. Тому обирайте пергаментний папір лише перевіреної марки при покупці.

Вершкове масло

Щоб запобігти прилипанню пергаменту до вашої випічки, не забувайте спершу змастити його вершковим маслом, а потім викладати вашу випічку.

Заглядання

Бувають моменти, що ми поспішаємо, та надто часто перевіряємо якість готування. Відкривати духову шафу кілька разів під час випікання випічки не варто. Так ви влаштовуєте перепади температур, в результаті чого ризикуєте знизити якість випічки. І після таких маніпуляцій зняти пергамент з готового пирога буде значно складніше.

Джерело: ПростоВей

Як правильно розморожувати м’ясо, щоб воно не втратило смакових якостей

понеділок, 23 червень 2025, 10:10

Покласти в гарячу воду, розігріти в духовці або мікрохвильовій печі… Здавалося б, все просто. Але не всі способи розморожування м’яса однаково хороші. Розкажемо про найправильніший з них, передають Патріоти України. Вибір методу розморожування м’яса за...

Господиням на замітку! У чому замочити печінку, щоб вона не гірчила, вийшла соковитою та ніжною

понеділок, 23 червень 2025, 9:15

Щоб страва з печінки вийшла ідеальною, продукт слід замочити в одному інгредієнті. У такому разі кінцевий результат порадує навіть найвибагливіших гурманів. Страва не гірчатиме, вийде соковитим і ніжним, передають Патріоти України. Багато господинь зна...