Не робіть помилок! Чому випічка прилипає до пергаменту

Всі ми вже звикли, що перш ніж поставити випікатись пиріжки чи бісквіт, деко встеляємо пергаментом. Він значно полегшує процес відставання випічки від форми, передають Патріоти України.

Подробиці

Але в кулінарії, як і в інших справах, буває по-різному. Може трапитись так, що пергамент прилип до випічки.

В чому причина прилипання

Низька якість

Перше, логічне пояснення цього факту – низька якість пергаментного паперу. Тому обирайте пергаментний папір лише перевіреної марки при покупці.

Вершкове масло

Щоб запобігти прилипанню пергаменту до вашої випічки, не забувайте спершу змастити його вершковим маслом, а потім викладати вашу випічку.

Заглядання

Бувають моменти, що ми поспішаємо, та надто часто перевіряємо якість готування. Відкривати духову шафу кілька разів під час випікання випічки не варто. Так ви влаштовуєте перепади температур, в результаті чого ризикуєте знизити якість випічки. І після таких маніпуляцій зняти пергамент з готового пирога буде значно складніше.

Джерело: ПростоВей

Розставлено крапки над "і": Лікар-дієтолог розповів, чи корисні насправді соління

неділя, 5 жовтень 2025, 13:05

Існує декілька методів консервування та зберігання продуктів, щодо яких часто можна почути неточні визначення. Маринування здійснюється із оцтом або іншою кислотою (наприклад, лимонним соком); соління - лише з додаванням солі (без оцту й іншої кислоти)...

Один секретний інгредієнт у каві зупиняє старіння - лікар із Гарварду дав рецепт

неділя, 5 жовтень 2025, 12:30

Хочете зробити свою ранкову каву не лише смачною, а й корисною для здоров’я? Гастроентеролог, випускник Гарварду доктор Саурабх Сеті розповів, що всього дрібка кориці може перетворити звичайну каву на справжній 2еліксир молодості", передають Патріоти У...