Не робіть помилок! Домашній майонез, щоб більше не купувати в магазині


Свято наближається, меню пишеться і якщо у ваших планах салат, що запланований салат із майонез, то приготуйте вдома. Соус вийде смачний, густий і ви точно будете знати, який у нього справжній склад, передають Патріоти України.

Подробиці

Цей варіант домашнього майонезу на яйцеві. Візьміть півлітрову банку, налийте 300 мл олії, додайте 1 ч.л. гірчиці класичної, 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч.л. цукру, 1 ст.л. лимонного соку та 1 ч.л. прянощів (сухий базилік, томати, часник).

Потім додайте яйце так, щоб жовток не розтікся. Його треба накрити блендером і збивати протягом хвилини. Потім блендером робити рухи “вверх-вниз”, доки соус не стане густим.

Зберігати зручно в тій же банці, де готували. Смак можете регулювати кількістю кислоти, солі чи гірчиці.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...

Ці продукти підробляють частіше за все - і ви навіть не здогадуєтесь

неділя, 2 листопад 2025, 13:10

Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...