Не робіть помилок! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки, передають Патріоти України.

Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася.

Подробиці

Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її важливо помістити в кисле середовище.

Як додають соду в тісто досвідчені кулінари?

Найчастіше господині домагаються потрібної реакції за допомогою оцту. Однак не всі знають про те, що це може виявитися абсолютно безглуздою дією.

Сода гаситься буквально у повітрі, тому тісто не піднімається.

Тому необхідно вибирати інші методи додавання кулінарного порошку.

Наприклад, якщо ви готуєте млинці або оладки на кефірі, то сода вводиться прямо до складу тіста наприкінці.

Чи можна використовувати оцет для гасіння?

Така практика має місце. Просто необхідно ввести суміш правильно. Погасіть соду оцтом прямо над мискою з тістом.

Як тільки починається характерна реакція, важливо опустити в тісто отриманий розчин.

Завдяки цьому можна одержати випічку потрібної консистенції.

Чи можна просто додавати соду?

Якщо у складі тіста присутні продукти, які є джерелом кислого середовища, можна додавати соду до складу без попередньої підготовки.

У такому разі гасіння відбувається прямо в мисці.

Але якщо ви готуєте просто на молоці чи воді, то додавання соди все зіпсує. Страва вийде з неприємним відтінком смаку.

Джерело: ПростоВей

Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

вівторок, 1 квітень 2025, 13:05

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і без знання деяких секретів. Про...

А ви це знали? Для чого досвідчені господині перед смаженням заморожують картоплю

вівторок, 1 квітень 2025, 12:30

Цікаво буде дізнатися, що деякі кулінари заморожують картоплю перед обсмажуванням. Про цей секрет мало хто знає. Це одна з безлічі кулінарних хитрощів, яка дозволяє приготувати звичну страву значно смачніше. Як це зробити правильно і що потрібно для ць...