Не робіть помилок! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки, передають Патріоти України.

Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася.

Подробиці

Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її важливо помістити в кисле середовище.

Як додають соду в тісто досвідчені кулінари?

Найчастіше господині домагаються потрібної реакції за допомогою оцту. Однак не всі знають про те, що це може виявитися абсолютно безглуздою дією.

Сода гаситься буквально у повітрі, тому тісто не піднімається.

Тому необхідно вибирати інші методи додавання кулінарного порошку.

Наприклад, якщо ви готуєте млинці або оладки на кефірі, то сода вводиться прямо до складу тіста наприкінці.

Чи можна використовувати оцет для гасіння?

Така практика має місце. Просто необхідно ввести суміш правильно. Погасіть соду оцтом прямо над мискою з тістом.

Як тільки починається характерна реакція, важливо опустити в тісто отриманий розчин.

Завдяки цьому можна одержати випічку потрібної консистенції.

Чи можна просто додавати соду?

Якщо у складі тіста присутні продукти, які є джерелом кислого середовища, можна додавати соду до складу без попередньої підготовки.

У такому разі гасіння відбувається прямо в мисці.

Але якщо ви готуєте просто на молоці чи воді, то додавання соди все зіпсує. Страва вийде з неприємним відтінком смаку.

Джерело: ПростоВей

Лише спробуйте! Грибний паштет з легким смаком та ніжною текстурою

неділя, 9 лютий 2025, 7:09

Для приготування паштету можна використовувати будь-які гриби. Якщо у вас є лісові, чудово. Як ні, тоді сміливо беріть магазинні печериці або гливи. З різними грибами і смак відрізняється. Кожен раз ви можете мати різний паштет, передають Патріоти Укра...

Шашлички з курячих сердець у духовці

неділя, 9 лютий 2025, 6:08

Витримайте серця в незвичайному ароматному маринаді з часнику та курячого яйця. Маринад добре розм’якшується волокна м’яса і робить його дуже ніжним. У ньому можна готувати будь-яке м’ясо, передають Патріоти України. . Курячі серця в духовці будуть го...