
Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки, передають Патріоти України.
Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася.
Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її важливо помістити в кисле середовище.
Як додають соду в тісто досвідчені кулінари?
Найчастіше господині домагаються потрібної реакції за допомогою оцту. Однак не всі знають про те, що це може виявитися абсолютно безглуздою дією.
Сода гаситься буквально у повітрі, тому тісто не піднімається.
Тому необхідно вибирати інші методи додавання кулінарного порошку.
Наприклад, якщо ви готуєте млинці або оладки на кефірі, то сода вводиться прямо до складу тіста наприкінці.
Чи можна використовувати оцет для гасіння?
Така практика має місце. Просто необхідно ввести суміш правильно. Погасіть соду оцтом прямо над мискою з тістом.
Як тільки починається характерна реакція, важливо опустити в тісто отриманий розчин.
Завдяки цьому можна одержати випічку потрібної консистенції.
Чи можна просто додавати соду?
Якщо у складі тіста присутні продукти, які є джерелом кислого середовища, можна додавати соду до складу без попередньої підготовки.
У такому разі гасіння відбувається прямо в мисці.
Але якщо ви готуєте просто на молоці чи воді, то додавання соди все зіпсує. Страва вийде з неприємним відтінком смаку.
Якщо ви любите кулінарні експерименти, цей рецепт точно вас здивує! Виявляється, майонез можна приготувати не лише з сирих яєць, а й на основі смаженої яєчні. Результат - кремоподібний, ароматний соус, який може конкурувати з найкращими магазинними вар...
Кава традиційно вважається потужним стимулятором, головна мета якого - надати бадьорості та покращити концентрацію, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Проте, багато людей несподівано зіштовхуються зі зворотним ефектом: через 30-60 хвилин...