Не робіть помилок! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки, передають Патріоти України.

Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася.

Подробиці

Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її важливо помістити в кисле середовище.

Як додають соду в тісто досвідчені кулінари?

Найчастіше господині домагаються потрібної реакції за допомогою оцту. Однак не всі знають про те, що це може виявитися абсолютно безглуздою дією.

Сода гаситься буквально у повітрі, тому тісто не піднімається.

Тому необхідно вибирати інші методи додавання кулінарного порошку.

Наприклад, якщо ви готуєте млинці або оладки на кефірі, то сода вводиться прямо до складу тіста наприкінці.

Чи можна використовувати оцет для гасіння?

Така практика має місце. Просто необхідно ввести суміш правильно. Погасіть соду оцтом прямо над мискою з тістом.

Як тільки починається характерна реакція, важливо опустити в тісто отриманий розчин.

Завдяки цьому можна одержати випічку потрібної консистенції.

Чи можна просто додавати соду?

Якщо у складі тіста присутні продукти, які є джерелом кислого середовища, можна додавати соду до складу без попередньої підготовки.

У такому разі гасіння відбувається прямо в мисці.

Але якщо ви готуєте просто на молоці чи воді, то додавання соди все зіпсує. Страва вийде з неприємним відтінком смаку.

Джерело: ПростоВей

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають цукор при засолюванні сала

субота, 18 січень 2025, 11:12

Сало є для багатьох улюбленою закускою восени та взимку, тому що велика кількість жирів робить їжу більш поживною. Також така їжа має відмінний зігріваючий ефект. Як правило, смачнішого за сало домашнього посолу варіанта не знайти. Тільки сама господин...