Олія — інгредієнт кожної кухні, без якого важко уявити приготування багатьох страв. Найкориснішою вважається оливкова, хоча фахівці ставлять це під сумнів. Водночас деякі олії, представлені на ринку, не такі вже й безпечні для нашого здоров’я, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Експерти вважають, що найбільш оптимальним варіантом для смаження є рослинна рафінована олія. Вона здатна зберегти харчову цінність навіть за умови високих температур і не чорнітиме.
Також високого термооброблення можуть зазнавати:
Але не варто забувати, що для смаження їжі найкраще підходить слабкий або середній вогонь, а страви мають бути світлого кольору, а не золотистого.
Для смаження найкраще підходить соняшникова олія завдяки температурі диму понад 200 ℃. Рафіновані ріпакова та оливкова олії також можуть бути використані, хоча їхня жаростійкість залежить від сорту. Варто уникати використання олій холодного віджиму для смаження.
За даними фахівців, найнебезпечнішою олією для смаження є рослинна олія холодного віджиму.
При приготуванні м’яса смачним виходить щось одне: або шматок яловичини, або бульйон, в якому він варився. Але є хитрість, завдяки якій і те й те виходить апетитним та смачним. Бульйон, наприклад, можна потім використовувати для приготування супу, пере...
Млинці не вважаються стравою, яку складно приготувати. І все ж таки існує чимало нюансів, які необхідно враховувати. На смакові якості та консистенцію млинців можуть серйозно вплинути обставини, які спочатку здаються незначними, передають Патріоти Укра...