Олія — інгредієнт кожної кухні, без якого важко уявити приготування багатьох страв. Найкориснішою вважається оливкова, хоча фахівці ставлять це під сумнів. Водночас деякі олії, представлені на ринку, не такі вже й безпечні для нашого здоров’я, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Експерти вважають, що найбільш оптимальним варіантом для смаження є рослинна рафінована олія. Вона здатна зберегти харчову цінність навіть за умови високих температур і не чорнітиме.
Також високого термооброблення можуть зазнавати:
Але не варто забувати, що для смаження їжі найкраще підходить слабкий або середній вогонь, а страви мають бути світлого кольору, а не золотистого.
Для смаження найкраще підходить соняшникова олія завдяки температурі диму понад 200 ℃. Рафіновані ріпакова та оливкова олії також можуть бути використані, хоча їхня жаростійкість залежить від сорту. Варто уникати використання олій холодного віджиму для смаження.
За даними фахівців, найнебезпечнішою олією для смаження є рослинна олія холодного віджиму.
Кава - це не просто улюблений напій мільйонів, а й справжній джерело корисних речовин. Але чи всі види кави однаково корисні? Експерти впевнені: вибір правильного сорту та способу приготування може значно вплинути на ваше здоров’я, передають Патріоти У...
Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...