Не робіть помилок! Інгредієнти, які можуть суттєво погіршити смак котлет

Рецептів приготування котлетного фаршу безліч. Деякі господині до фаршу додають манку, різні сирі овочі, крупи та багато інших інгредієнтів. Проте чи всі вони працюють на користь. Деякі з них роблять котлети грубішими або несмачними.

Хліб

Вважається, що хліб здатний зробити фарш більш пухким та повітряним. Однак не всі знають, що в даному випадку йдеться не про свіжий м’якуш, а про злегка підсохлий хліб. М’який хліб зробить котлети більш глевкими, а сухий сприяє розпушенню фаршу.

Молоко

У багатьох рецептах можна зустріти рекомендацію додавати у фарш молоко. Мовляв, цей продукт зробить котлети соковитішими і ніжнішими. Це помилка, оскільки молочний білок при термічній обробці згортатиметься разом із м’ясним. Через це колети виходити жорсткішими і несмачними. Крім того, фарш з молоком не підлягає зберіганню ні в сирому, ні в замороженому вигляді. Якщо необхідно зробити консистенцію фаршу рідкішою, найкраще розбавити його водою – простою або мінеральною.

Часник

Часник – одна з найяскравіших і ароматних прянощів. У смажених котлетах аромат часнику особливо помітний. Тому використовувати його для приготування фаршу можна тільки в тому випадку, якщо всі потенційні їдці ставляться до нього позитивно. Краще замінити сиирй часник на сушений гранульований або на якісь нейтральніші прянощі, наприклад, цибулю або чорний перець.

Джерело: ПростоВей

Знижує цукор, чистить судини й бореться з тромбами: Цей овоч визнали справжнім скарбом для здоров’я

вівторок, 16 грудень 2025, 8:45

Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...

Це така смакота! Чому обов'язково потрібно їсти квашену капусту і як її готувати, щоб вона була хрусткою

вівторок, 16 грудень 2025, 6:30

Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...