Не робіть помилок! Ці огірки точно краще не консервувати

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту, передають Патріоти України.

Наприклад, закрутка може незабаром стати каламутною, огірки м’якими, а на смак це буде не зовсім приємно. А все через неправильний вибір сорту.

Є сорти огірків, які краще їсти свіжими, ніж возитися з закрутками, а потім думати, що трапилося із заготівлею.

Перше правило консервації – вибирати потрібно лише свіжі плоди. Потім господаркам важливо дотримуватись рецептури. А до пункту, що далеко не всі огірки підходять для засолювання та консервації, поспіхом дістається не кожна молода куховарка.

Не годяться для консервації

  1. Огірок має бути зеленим. Перезрілі або пожовклі плоди краще відразу відкласти для інших потреб.
  2. Плоди з пошкодженою шкіркою теж краще не використовувати, навіть якщо після видалення пошкодження овоч здається придатним до вживання та свіжим. У нього вже напевно проникли бактерії. Банка з такими огірками не буде зберігатись тривалий час.
  3. Також не слід використовувати для зимових заготовок плоди, що пройшли обробку пестицидами. Це шкідливо для здоров’я.
  4. Відмовтеся від ідеї закривати великі огірки. Найкраще використовувати середні та дрібні. Справа в тому, що чим більший огірок, тим складніше маринаду проникнуть всередину.
  5. Крім того, у довжину огірок не повинен перевищувати 13 см. А ще потрібно ретельно вимити овоч та попередньо замочити у воді.

І останнє правило, що може допомогти молодій господині – це починати консервацію відразу після збирання врожаю.

Навіть якщо огірки зберігалися в холодильнику, для консервування їх краще не вони використовувати.

Варто включити в раціон! Названо спецію, яка знижує високий тиск

четвер, 6 листопад 2025, 16:44

Людям з високим кров’яним тиском кардіологи зазвичай радять звернути увагу на свій раціон й виключити зі щоденного меню солоне, гостре та жирне, а також обмежити вживання кави, міцного чаю, алкоголю та солодкого, передають Патріоти України. У гіпертоні...

Менше жиру - не завжди краще! Експерти пояснили, яке масло справді корисне

четвер, 6 листопад 2025, 13:07

Менше жиру не завжди означає більше користі. Фахівці пояснили, чому вершкове масло з вмістом жиру 80% може бути здоровішим вибором, ніж так звані легкі аналоги, передають Патріоти України. У таких «полегшених» продуктах виробники часто зменшують кількі...