Не робіть помилок! Ці огірки точно краще не консервувати

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту, передають Патріоти України.

Наприклад, закрутка може незабаром стати каламутною, огірки м’якими, а на смак це буде не зовсім приємно. А все через неправильний вибір сорту.

Є сорти огірків, які краще їсти свіжими, ніж возитися з закрутками, а потім думати, що трапилося із заготівлею.

Перше правило консервації – вибирати потрібно лише свіжі плоди. Потім господаркам важливо дотримуватись рецептури. А до пункту, що далеко не всі огірки підходять для засолювання та консервації, поспіхом дістається не кожна молода куховарка.

Не годяться для консервації

  1. Огірок має бути зеленим. Перезрілі або пожовклі плоди краще відразу відкласти для інших потреб.
  2. Плоди з пошкодженою шкіркою теж краще не використовувати, навіть якщо після видалення пошкодження овоч здається придатним до вживання та свіжим. У нього вже напевно проникли бактерії. Банка з такими огірками не буде зберігатись тривалий час.
  3. Також не слід використовувати для зимових заготовок плоди, що пройшли обробку пестицидами. Це шкідливо для здоров’я.
  4. Відмовтеся від ідеї закривати великі огірки. Найкраще використовувати середні та дрібні. Справа в тому, що чим більший огірок, тим складніше маринаду проникнуть всередину.
  5. Крім того, у довжину огірок не повинен перевищувати 13 см. А ще потрібно ретельно вимити овоч та попередньо замочити у воді.

І останнє правило, що може допомогти молодій господині – це починати консервацію відразу після збирання врожаю.

Навіть якщо огірки зберігалися в холодильнику, для консервування їх краще не вони використовувати.

Соковита курка-гриль за 5 хвилин - шеф-кухарка поділилася геніальним рецептом

субота, 19 липень 2025, 9:15

Курка-гриль - це класика, яку легко зіпсувати. Сухе, гумове, безсмакове м’ясо здатне зіпсувати будь-який обід. Але відома кулінарна експертка Дженніфер Сігл поділилася рецептом, який гарантує ніжне, соковите і ароматне філе щоразу, передають Патріоти У...

Їжа-антистрес: Названо продукти, що допомагають впоратися з тривогою

субота, 19 липень 2025, 7:30

Те, що ми їмо, має набагато більший вплив на наше психічне самопочуття, ніж може здаватися на перший погляд. Сучасні дослідження доводять тісний зв’язок між харчуванням і тривожністю, передають Патріоти України. Деякі продукти здатні знижувати рівень с...