Не робіть помилок! В яких випадках каші не треба накривати кришкою

Можете бути експертом з каш, бо кожного дня їх готуєте. А можете нічого не підозрювати, чому каші не рекомендується накривати кришкою та в яких випадках. Є певні нюанси, про які варто знати. Якщо ви досі накривали каші кришкою, а тепер замислилися над цим, тоді поговоримо про це детальніше, передають Патріоти України.

Подробиці

Як це не дивно звучить, але для каші накривання кришкою може мати негативні наслідки. Якщо ви хочете отримати ідеальну текстуру, не робіть цього. Деякі каші мають схильність до дуже швидкого приготування під кришкою. І це потрібно враховувати. Наприклад, може переваритися манна та вівсяна крупа.

Якщо кришка буде відкрита, можна контролювати консистенцію. Також буде можливість вчасно влити молоко, щоб розбавити кашу. Під кришкою вдалий момент можна пропустити.

Більшість господинь точно стикалися з проблемою прилипання каші до дна каструлі. Не накривайте кришкою, якщо хочете цього уникнути. Все буде добре. Виявляється, кришка в більшості випадків кашам заважає.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чому на завареному чаї утворюється "плівка" та як її позбутися

неділя, 19 жовтень 2025, 7:47

Так званий наліт, який виглядає як маслянистий або восковий шар, що утворюється на поверхні чаю, може виглядати непривабливо, але є вагоме пояснення, чому це відбувається, передають Патріоти України. Як виявилося, це не має нічого спільного з вашим мет...

Мигдаль продовжує життя! ТОП-7 причин додати його до свого раціону

субота, 18 жовтень 2025, 18:15

Мигдаль, хоча і часто називають горіхом, насправді є насінням багаторічного дерева, родом із Центральної та Малої Азії. Сьогодні ці насіння вирощують по всьому світу, а США є найбільшим виробником. В Європі мигдаль росте в Іспанії, Італії, Хорватії та ...