Одним із улюблених десертів, як дітей, так і дорослих, вважається желе. Існує маса різних фруктових та вершкових рецептів. При цьому часто господині додають часточки свіжих фруктів, передають Патріоти України.
Тільки не завжди після цього виходить гарна страва. Розберемося чому.
Ворогом номер один із числа тропічних фруктів можна не роздумуючи назвати ківі. Желатин та ківі просто несумісні, і це ще м’яко сказано.
Виною тому є особлива речовина папаїн. Він також входить до складу ще одного тропічного фрукту – папайї.
У промисловості папаїн використовується для пом’якшення волокон, тому що допомагає зруйнувати колаген.
Якщо додати в желе ці свіжі фрукти, структура желатину зруйнується і страва не вдасться.
Те саме стосується свіжого ананасу, інших кислих фруктів, а також вина. Вони не дружать із желатином.
Щоб знешкодити ці фрукти, їх потрібно ошпарити окропом або бланшувати.
Справжня кава може кардинально відрізнятися від підробленої за смаком, ароматом і виглядом. Щоб не купити фальсифікат, зверніть увагу на кілька факторів, передають Патріоти України. 1. Запах Справжня кава має насичений аромат, який зберігається навіть...
Додавання спецій у каву може не лише змінити її смак, а й підсилити користь для організму, передають Патріоти України. Кориця Надає теплий аромат і допомагає стабілізувати рівень цукру в крові. Кардамон Додає східного акценту, покращує травлення та о...