Не робіть помилок! З якими фруктами желе не вийде - більшість господинь навіть не здогадуються про це

Одним із улюблених десертів, як дітей, так і дорослих, вважається желе. Існує маса різних фруктових та вершкових рецептів. При цьому часто господині додають часточки свіжих фруктів, передають Патріоти України.

Тільки не завжди після цього виходить гарна страва. Розберемося чому.

Вороги желатину

Ворогом номер один із числа тропічних фруктів можна не роздумуючи назвати ківі. Желатин та ківі просто несумісні, і це ще м’яко сказано.

Виною тому є особлива речовина папаїн. Він також входить до складу ще одного тропічного фрукту – папайї.

У промисловості папаїн використовується для пом’якшення волокон, тому що допомагає зруйнувати колаген.

Якщо додати в желе ці свіжі фрукти, структура желатину зруйнується і страва не вдасться.

Те саме стосується свіжого ананасу, інших кислих фруктів, а також вина. Вони не дружать із желатином.

Маленька хитрість

Щоб знешкодити ці фрукти, їх потрібно ошпарити окропом або бланшувати.

Чай, корисніший за зелений - цей напій покращує пам’ять і концентрацію

п’ятниця, 21 листопад 2025, 17:08

У світі чаю з’явився новий фаворит - улун, або чорний дракон. Це не чорний, не зелений і навіть не білий чи червоний чай. Його популярність стрімко зростає, особливо серед тих, хто цінує здоров’я, ясність розуму та схуднення, передають Патріоти України...

Що відбувається з організмом, якщо пити матчу щодня

п’ятниця, 21 листопад 2025, 16:07

Матча - яскравий зелений порошок із Японії — вже давно не просто тренд у кафе та соцмережах. Але чи варто його пити заради здоров’я, чи це просто модна примха? Дієтологи дають конкретні відповіді, передають Патріоти України. Матча виготовляється з дріб...