
Одним із улюблених десертів, як дітей, так і дорослих, вважається желе. Існує маса різних фруктових та вершкових рецептів. При цьому часто господині додають часточки свіжих фруктів, передають Патріоти України.
Тільки не завжди після цього виходить гарна страва. Розберемося чому.
Ворогом номер один із числа тропічних фруктів можна не роздумуючи назвати ківі. Желатин та ківі просто несумісні, і це ще м’яко сказано.
Виною тому є особлива речовина папаїн. Він також входить до складу ще одного тропічного фрукту – папайї.
У промисловості папаїн використовується для пом’якшення волокон, тому що допомагає зруйнувати колаген.
Якщо додати в желе ці свіжі фрукти, структура желатину зруйнується і страва не вдасться.
Те саме стосується свіжого ананасу, інших кислих фруктів, а також вина. Вони не дружать із желатином.
Щоб знешкодити ці фрукти, їх потрібно ошпарити окропом або бланшувати.
Нове дослідження, про яке розповіло видання Real Simple, виявило, що люди, які дотримуються зеленої середземноморської дієти, варіації відомої Mediterranean Diet, збагаченої зеленим чаєм і водоростевою рослиною, мали повільніші процеси старіння мозку, ...
Мабуть, найбільш популярною стравою з рисом можна назвати плов, який може буди не лише класичним, а ще й лінивим. А ще його використовують у овочевих закрутках на зиму, передають Патріоти України. Звісно, для різних страв підходить рис різних сортів — ...