Не робіть так! 99% людей заварюють чай з лимоном неправильно

Теплий чай з лимоном є невіддільною частиною приємної атмосфери затишку. До того ж, цей напій заряджає наш організм бадьорістю, насичує вітамінами та корисними речовинами, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Якщо ви любите чаювати, то вам напевно захочеться дізнатися, як правильно готувати чай з лимоном. Оскільки більшість людей робить помилку під час додавання лимона у напій. Розповідаємо, як приготувати чай з лимоном, щоб отримати від напою максимальну користь.

Як правильно заварювати чай із лимоном: покрокова інструкція

  1. Щоб чай вийшов ароматним і смачним, для заварювання треба брати свіжу воду. Її необхідно довести до кипіння, але так, щоб вона не переходила у бурління.
  2. Заваріть чай і дайте настоятися 3-5 хвилин. Цього часу вистачить для того, щоб чайне листя віддало свій смак та аромат. Перетримувати заварку не слід, бо напій буде гірким і несмачним.
  3. Тільки після того, як чай настоїться, треба додавати лимон. Бо висока температура руйнує вітамін С, який міститься в цитрусі. Оптимальна температура – близько 70-80 градусів.
  4. Лимон має бути свіжим. Можна додавати заморожений, під дією холоду цитрус не втрачає своїх смакових властивостей.
  5. Не треба додавати цукор одразу після лимона. Лимонна кислота може взаємодіяти з цукром, надаючи чаю неприємного смаку. Треба трохи зачекати, щоб чай охолонув, а вже потім додавати цукор за смаком.

Не користь, а шкода? Вчені шокували результати дослідження про влив курятини на організм

середа, 18 червень 2025, 18:42

Нове дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, ставить під сумнів користь курячого м'яса. Вчені знайшли зв'язок між вживанням понад 300 г курки (тобто приблизно трьох порцій) на тиждень з підвищеним ризиком загальної смертності та смертності від р...

Лише спробуйте! В який момент солити шашлик, щоб він вийшов м’яким і ніжним

середа, 18 червень 2025, 18:12

Літо – чудова пора вибиратися на пікнік! А який пікнік без шашлику? І який шашлик без фірмових секретів кухаря? Читайте та мотайте на вус, передають Патріоти України. На цей рахунок є різні думки, адже сіль витягує з м’яса дорогоцінний сік і бажано її ...